Εκκωφαντικός θόρυβος στη Σαντορίνη!

Σαντορίνη

Μυστήριο επικρατεί στη Σαντορίνη με τον εκκωφαντικό θόρυβο που αναστάτωσε τους κατοίκους μετά το μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες ο εκκωφαντικός θόρυβος ακούστηκε σε ολόκληρο το νησί. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι ακριβώς έχει συμβεί και πολλά είναι τα σενάρια που εξετάζονται.

Εκτιμήσεις λένε ότι δε συντρέχει λόγος ανησυχίας περί έκρηξης ηφαιστείου. Ο γνωστός σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας, ενημέρωσε, ότι πρόκειται για ασθενή σεισμική δόνηση αλλά σε μικρό εστιακό βάθος. Πολύ μικρή δόνηση 2,2 Ρίχτερ πραγματοποιήθηκε στην Σαντορίνη στις 15:46, η οποία ακούστηκε από κατοίκους ίσως λόγω του μικρού εστιακού βάθους.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο παρακολουθεί το φαινόμενο και μπορείτε να βλέπετε τις καταγραφές εδώ  http://bbnet.gein.noa.gr/plots/SAP3.html. Η ανάλυση δείχνει το επίκεντρο 9 χιλιόμετρα δυτικά της Θήρας και το εστιακό βάθος στα 14 χιλιόμετρα οπως φαίνεται στην ιστοσελίδα  http://www.geophysics.geol.uoa.gr/…/gma…/eventpage_leaf.php…

Ο κος Χουλιάρας απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι ανθρωπογενή τα αίτια της δόνησης που κατεγράφη στην Σαντορίνη. (Πχ έκρηξη στο λατομείο στον Πύργο). Ο γνωστός Καθηγητής, ενημέρωσε ότι τόσο εκείνος όσο και οι συνεργάτες τους ερευνούν το περιστατικό.

ΠΗΓΗ: Cyclades24.gr

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...