Εκλογές ΕΥΠΣ Δυτ. Ελλάδας: «Βάζουμε τις βάσεις για ένα σωματείο με αγωνιστικό προσανατολισμό – Ψηφίζουμε ΕΑΚΠ»

Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών

Με σύνθημα «Βάζουμε τις βάσεις για ένα σωματείο με αγωνιστικό προσανατολισμό – Κόντρα στην σύμπραξη του κυβερνητικού συνδικαλισμού ψηφίζουμε ΕΑΚΠ παντού και ηλεκτρονικά και στις κάλπες» η ΕΑΚΠ καλεί με ανακοίνωσή της όλους τους άνδρες και τις γυναίκες της Πυροσβεστικής να συμμετάσχουν στις εκλογές της ΕΥΠΣ Δυτικής Ελλάδας, που θα γίνουν στις 27 και 28 με ηλεκτρονικό τρόπο και στις 29 και 30 του Μάη με φυσική παρουσία στις κάλπες.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Ψηφίζουμε ΕΑΚΠ παντού! Καλούμαστε να εκλέξουμε Διοικητικό Συμβούλιο για το σωματείο μας, αντιπροσώπους για το συνέδριο της Ομοσπονδίας μας και αντιπροσώπους για τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ.

Οι εκλογές αυτές θα διεξαχθούν μέσα σε ένα πλαίσιο αρνητικών εξελίξεων για τα δικαιώματά μας, οικονομικά και εργασιακά. Εξελίξεις για τις οποίες ως Ε.Α.Κ.Π. είχαμε προειδοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια και δυστυχώς επαληθευτήκαμε με τον χειρότερο τρόπο μετά και από την ψήφιση του νόμου λαιμητόμου 4662/2020!

Με την κατάσταση να βαίνει καθημερινά από το κακό στο χειρότερο ξεκίνησε ακόμη μια αντιπυρική περίοδο όπου οι ζωές μας και οι αντοχές μας θα κινηθούν ξανά σε οριακό και επικίνδυνο επίπεδο, οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές μας ηγεσίες σε επίπεδο Ένωσης και Ομοσπονδίας, δεν θα βρουν για πολλοστή φορά ούτε έναν λόγο να οργανώσουν μαζικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας άμεσες και ουσιαστικές λύσεις για τα προβλήματά μας!!!

Προβλήματα που διογκώθηκαν από την ηθελημένη αδράνεια των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών που ήταν και είναι στο προεδρείο του σωματείου μας, μαζί με τους πάντα πρόθυμους συνοδοιπόρους τους.

Όλα αυτά τα χρόνια δεν έπαψαν στιγμή να βάζουν πλάτη ώστε να εφαρμοστούν στο ακέραιο οι εκάστοτε αντεργατικές πολιτικές από οποιαδήποτε κυβέρνηση ( ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ν.Δ., ΣΥ.ΡΙΖ.Α.).

Πολιτικές που:

 • Μας επιστρέφουν στις εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα που ίσχυαν προ της δεκαετίας του 80!
 • Μας πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα!
 • Διαιωνίζουν την αισχρή εκμετάλλευση της υπερεργασίας μας χωρίς πληρωμή, με ατελείωτες ώρες επιφυλακών και εξαφάνιση του ελεύθερου χρόνου μας!
 • Μας αφαιρούν το δικαίωμα να αναγνωριστεί το επάγγελμά μας ως Βαρύ, Ανθυγιεινό και Επικίνδυνο!
 • Μας ξεσπιτώνουν με μεταθέσεις και με συνεχείς μετακινήσεις για κατάσβεση πυρκαγιών σε όλη την Ελλάδα λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό και που σε συνδυασμό με την ακρίβεια που επικρατεί, και εντείνεται συνεχώς, στα είδη πρώτης ανάγκης, στα καύσιμα, στο ηλεκτρικό κ.α., μας τσακίζουν κυριολεχτικά και τινάζουν τον οικονομικό και οικογενειακό προϋπολογισμό και προγραμματισμό του καθ’ ενός μας στον αέρα!
 • Ιδιωτικοποιούν τομείς της πυρασφάλειας και της πυροπροστασίας της χώρας δίνοντας την ευκαιρία στους ιδιώτες να αυγατύνουν τα κέρδη τους σε βάρος του λαού μας ( βλέπε αεροπυρόσβεση, ιδιωτικοποιημένα αεροδρόμια, λιμάνια και εθνικοί δρόμοι )!

Προς επιβεβαίωση όλων των παραπάνω, δια στόματος του υπουργού και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας σε ενημέρωση δημοσιογράφων στις 17/5 για τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιπυρική περίοδο, ειπώθηκαν επιγραμματικά και τα εξής:

 • Δεν μπορούν να γίνουν 3000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αντί αυτού θα προσληφθούν πενταετείς και επταετείς πυροσβέστες και θα χρησιμοποιηθούν οι εθελοντές των οποίων ο αριθμός έχει αυξηθεί στις 4000, που σημαίνει συνάδελφοι ότι πλέον υπονομεύεται ξεκάθαρα η μόνιμη και σταθερή εργασία στο Π.Σ.!!!
 • Επίσης απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την αναγνώριση του επαγγέλματος ως βαρύ και ανθυγιεινό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας απάντησε ότι δεν προβλέπεται!!!

Τόσα χρόνια οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού γιατί δεν μας άκουγαν, γιατί δεν έκαναν τίποτα;;; Δεν έβλεπαν πως εξελίσσεται η κατάσταση;

Τι δικαιολογία θα βρουν πάλι; Ότι πάλι κινδυνολογούμε και καταστροφολογούμε και τρομοκρατούμε τους συναδέλφους;;;

Η σύμπραξη των παρατάξεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού, σημάδι για την θύελλα των ανατροπών που είναι ήδη σε εξέλιξη!

Η κολεγιά της κοινής καθόδου υπό την σκέπη ενός κοινού ψηφοδελτίου της πρώην ΠΑΣΚ Πυροσβεστών και της πρώην ΔΑΚΥΠΣ, των κατά τα άλλα « αιώνιων αντιπάλων »!

Καθώς και η ένωση εις σάρκα μία της Γέφυρας Συνεργασίας Πυροσβεστών με την Καθαρή Εκπροσώπηση Πυροσβεστών σε Α.Ε.Π.Π., την παράταξη δηλαδή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μία κολεγιά που αποκαλύπτει το αληθινό « ανεξάρτητο » πρόσωπο που φορούσαν και οι δύο για να παραπλανούν τους πυροσβέστες!

Τούτες εδώ οι παρασκηνιακές συμφωνίες και τα παζαρέματα με ανταλλάγματα σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο, όλων αυτών που με τα ρουσφετάκια τους, τα ψέματά τους και τα παιχνίδια εξουσίας που έπαιζαν στις πλάτες των πυροσβεστών, κατάφεραν να μας γυρίσουν πίσω στις εργασιακές συνθήκες του μεσαίωνα όπου με τον σκληρό αγώνα των πρωτοπόρων αγωνιστών συνδικαλιστών που συσπειρώνονταν στην παλιά Κ.Ε.Π. και μετέπειτα στην Ε.Α.Κ.Π., κατάφερε ο κλάδος να ξεφύγει και να απολαύσουμε στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, ένα πράγμα καταδεικνύουν:

Την σαρωτική θύελλα που έρχεται στα εργασιακά μας δικαιώματα και τις ανατροπές στην οργάνωση της πυροπροστασίας της χώρας, έτσι όπως με κάθε λεπτομέρεια έχει καταγγείλει η Ε.Α.Κ.Π. από την ψήφιση του Ν.4662/2020, γεγονός που τους υποχρεώνει κατ’ εντολή των κομματικών τους μηχανισμών, να οργανώσουν ακόμη περισσότερο την δράση τους για την εξαπάτηση και των κατευνασμό των εργαζομένων!

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Είναι ώρα να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας!!!

Είναι ώρα να απαντήσουμε με ειλικρίνεια και ευθύτητα στο ερώτημα που μπαίνει επιτακτικά:

Θα συνεχίσουμε να αφήνουμε να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και να ποδοπατάνε τις ζωές μας κουρελιάζοντας τα δικαιώματά μας, όλους αυτούς που με την συνειδητή αδράνειά τους έβαλαν πλάτη στην εφαρμογή όλων των αντεργατικών πολιτικών, όλων των κυβερνήσεων, στο Πυροσβεστικό Σώμα;

Ως Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών σας καλούμε:

 • Να βάλετε τέρμα στην συνειδητή αδράνεια και υποταγή των εκφραστών του κυβερνητικού συνδικαλισμού που τώρα ενώνουν τις δυνάμεις τους!
 • Να ορθώσετε το ανάστημά σας και να ξεπεράσετε φόβους, αναστολές και αγκυλώσεις και να ψηφίσετε την Ε.Α.Κ.Π. παντού, για το Δ.Σ. της Ένωσης και για αντιπροσώπους στο συνέδριο της Ομοσπονδίας αλλά και για τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., συμμετέχοντας μαζικά στις εκλογές, είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική π
 • αρουσία στις κάλπες.

Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο

1) ΑΠ/ΤΗΣ ( 13423 ) ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

2) ΑΠ/ΤΗΣ ( 13017 ) ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙ∆ΩΝΑ

3) ΑΠ/ΤΗΣ ( 13837 ) ΠΑΓΚΑΚΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

4) ΠΥΡ/ΜΟΣ ( 12826 ) ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

5) ΑΠ/ΤΗΣ ( 14053 ) ΤΣΟΝΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

6) ΥΠ/ΤΗΣ ( 20523 ) ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Υποψήφιοι για αντιπρόσωποι της Ομοσπονδίας

1) ΑΠ/ΤΗΣ ( 13423 ) ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

2) ΑΠ/ΤΗΣ ( 13017 ) ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙ∆ΩΝΑ

3) ΑΠ/ΤΗΣ ( 13837 ) ΠΑΓΚΑΚΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

4) ΠΥΡ/ΜΟΣ ( 12826 ) ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

5) ΑΠ/ΤΗΣ ( 14053 ) ΤΣΟΝΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

6) ΥΠ/ΤΗΣ ( 20523 ) ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Υποψήφιοι για Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αιτωλοακαρνανίας

1) ΠΥΡ/ΜΟΣ ( 12826 ) ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

Υποψήφιοι για Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Κεφαλλονιάς και Ιθάκης

1) ΑΡΧ/ΣΤΗΣ ( 13423 ) ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

2) ΑΡΧ/ΣΤΗΣ ( 13017 ) ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙ∆ΩΝ

3) ΑΡΧ/ΣΤΗΣ ( 14053 ) ΤΣΟΝΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...