Εκλογές στην ΕΥΠΣ Κ. Μακεδονίας: «Αποδυναμώνουμε τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, ενισχύουμε την ΕΑΚΠ»

Το Σάββατο και την Κυριακή 21 και 22 Μαΐου πραγματοποιούνται οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής της ΕΥΠΣ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και την ανάδειξη των αντιπροσώπων για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ).

Σε ανακοίνωσή της η ΕΑΚΠ στην ΕΥΠΣ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρει:

«Με τις αρχαιρεσίες κλείνει μια ακόμα περίοδο που η διοίκηση της Ένωσης είναι παντελώς απούσα από την αγωνιστική διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα των εργαζόμενων στο Πυροσβεστικό Σώμα, που συνεχώς αυξάνονται και οξύνονται από τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων.

Η ΕΑΚΠ σε κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο και στην Ομοσπονδία, παλεύει να γίνουν τα σωματεία, οι συνδικαλιστικοί μας φορείς πραγματικό αποκούμπι για όλους μας. Για να οργανώνουν τον αγώνα μας με αξιοπρέπεια και ενωτικά στην βάση των σύγχρονων αναγκών μας ως εργαζόμενοι. Μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους.

  • Για να διεκδικήσουμε να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας και να βελτιωθεί άμεσα η μισθολογική και η οικονομική μας κατάσταση.
  • Να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες στην εργασία μας, προστασία της υγείας και της ζωής μας, ένταξη του επαγγέλματος μας στα Βαρέα – Επικίνδυνα και Ανθυγιεινά, χρηματική αποζημίωση για την υπερωριακή εργασία και τα οφειλόμενα ρεπό,
  • Την κατάργηση του ισχύοντος κανονισμού μεταθέσεων που ψηφίστηκε με τον Ν. 4662/2020 και την σύνταξη νέου δίκαιου κανονισμού που δεν θα μας ξεσπιτώνει,
  • Την κάλυψη των ελλείψεων σε προσωπικό με προσλήψεις και μονιμοποίηση όλων των 5ετών και των συμβασιούχων πυροσβεστών.
  • Για να γίνουν πράξη οι προτάσεις που θα αναβαθμίσουν την υπηρεσία μας, την πυροπροστασία και την Πολιτική Προστασία της περιοχής μας και της πατρίδας μας, με την κάλυψη όλων των μεγάλων ελλείψεων του Π.Σ. σε μόνιμο προσωπικό – μέσα – εξοπλισμό – υποδομές, με κρατική χρηματοδότηση.
  • Να μπορούμε να κάνουμε αποτελεσματικά τη δουλειά μας, να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας, τις περιουσίες, τις υποδομές και τον φυσικό μας πλούτο.
  • Την θεσμοθέτηση και εφαρμογή όλων των απαιτούμενων σύγχρονων αυξημένων μέτρων προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας κατά την υπηρεσία των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος.
  • Για να διασφαλιστεί η δημοκρατική και μαζική λειτουργία του σωματείου μας με ζωντανές μαζικές συλλογικές διαδικασίες στα Συμβούλια, τις Συνελεύσεις, τις Συγκεντρώσεις και όχι με διαδικασίες όπως αυτές που επιβλήθηκαν με τον αντιδραστικό νόμο Χατζηδάκη, που πλήττουν το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας και υποβαθμίζουν την δημοκρατική λειτουργία των σωματείων.

Αποδυναμώνουμε τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, ενισχύουμε την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών.

Δίνουμε δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας.

Το ψηφοδέλτιο της ΕΑΚΠ στην ΕΥΠΣ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Α) ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
1) Ανθυποπυραγός(8849) Γεωργιλάς Γεώργιος του Πέτρου
2) Πυρονόμος(10777) Μελιόπουλος Γεώργιος του Ηλία
3) Υπαρχιπυροσβέστρια(17214) Πάικου Αικατερίνη του Κωνσταντίνου

Β) ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
1) Ανθυποπυραγός(8849) Γεωργιλάς Γεώργιος του Πέτρου
2) Πυρονόμος(10777) Μελιόπουλος Γεώργιος του Ηλία
3) Υπαρχιπυροσβέστρια(17214) Πάικου Αικατερίνη του Κωνσταντίνου

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...