Έκρηξη πολυκατοικίας στη Σαχαλίνη με εννέα νεκρούς

Sakhalin
Sakhalin

Ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη που έπληξε μια πενταώροφη πολυκατοικία στο νησί Σαχαλίνη στη ρωσική Άπω Ανατολή ανήλθε σε εννέα άτομα, ανέφεραν σήμερα Σάββατο στο TASS οι περιφερειακές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

«Ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε εννέα άτομα και μεταξύ αυτών υπάρχουν τρία παιδιά», ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Σαχαλίνης Βαλέρι Λιμαρένκο έγραψε στο λογαριασμό του στο Telegram ότι μεταξύ των νεκρών υπήρχαν τέσσερα παιδιά.

“Τώρα ο αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί στους εννέα. Τέσσερις από αυτούς είναι παιδιά. Έχει σκοτεινιάσει εδώ, αλλά η προσπάθεια διάσωσης θα συνεχιστεί τη νύχτα”, είπε.

Οι περιφερειακές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανέφεραν ότι αρκετοί ακόμη άνθρωποι παρέμειναν κάτω από τα ερείπια της πολυκατοικίας.

“Πολλοί άνθρωποι παραμένουν κάτω από τα ερείπια. Τώρα η προσπάθεια απομάκρυνσης της κατασκευής που κατέρρευσε συνεχίζεται”, ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε ένα πενταόροφο κτίριο κατοικιών στον οικισμό Tymovskoye στο νησί Σαχαλίνη της Άπω Ανατολής της Ρωσίας γύρω στις 5:03 π.μ. ώρα Μόσχας σήμερα Σάββατο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σε ένα από τα διαμέρισμά του εξερράγη φιάλη αερίου, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν τα δάπεδα σε ένα τμήμα του. Στο σημείο εργάζονται σωστικά συνεργεία, με τουλάχιστον 13 οχήματα και 59 διασώστες να συμμετέχουν στην προσπάθεια.

Το πενταόροφο κτίριο χτίστηκε το 1980 και διαθέτει 80 διαμερίσματα. Δεν συνδέθηκε με κεντρική υποδομή παροχής φυσικού αερίου. Έγινε ανακαίνιση το 2016.

Έχει δημιουργηθεί ένα προσωρινό καταφύγιο που προσφέρει κρεβάτια, ζεστά γεύματα και άλλα απαραίτητα είδη στους πληγέντες κατοίκους.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...