Οσο περνούν οι μέρες και όσο προστίθενται νέες «αποκαλύψεις» στην υπόθεση της έκρηξης στο διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους, τόσο διαπιστώνεται ότι ακολουθείται και εδώ ένα γνώριμο «μοτίβο» με επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις.
«Διαρροές» από την αστυνομία, επίσημες ανακοινώσεις και δημοσιεύματα που αντιφάσκουν, πληροφορίες ακόμα και για την ώρα που επρόκειτο να γίνει η βομβιστική ενέργεια αλλά και για τον «στόχο», που υποτίθεται ότι «κινείται» μεταξύ ισραηλινής πρεσβείας και αστυνομικών τμημάτων. Αυτά την ίδια στιγμή που η αστυνομία είχε στα χέρια της έναν νεκρό και μία σοβαρά τραυματισμένη, που σύμφωνα με πληροφορίες αδυνατεί να μιλήσει. Γι’ αυτό και χρειάζεται μεγάλη επιφυλακτικότητα σε σχέση με οποιαδήποτε πληροφορία γύρω από «πιθανούς στόχους», αφού το «έργο» αυτό έχει ανέβει πολλές φορές, ενώ το «σενάριο» κάθε φορά μπορεί να στήνεται «κατά το δοκούν» και ανάλογα με ευρύτερους σχεδιασμούς.
Μία ακόμα «σύμπτωση» που θυμίζει αντίστοιχες υποθέσεις του παρελθόντος (π.χ. «17 Νοέμβρη»), που οδήγησαν σε «εξαρθρώσεις» «τρομοκρατικών ομάδων», είναι και η «τυχαία» ενεργοποίηση βόμβας στα χέρια του «χειριστή» της. Σύμφωνα με την αστυνομία, λοιπόν, ο μεν χειριστής σκοτώθηκε επιτόπου, η δε γυναίκα χαροπαλεύει στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Η ίδια παρουσιάζεται ως «γνώριμη στις αρχές», αφού έχει συλληφθεί στο παρελθόν για άλλες υποθέσεις, οπότε συνελήφθη ξανά ενώ νοσηλεύεται.
Τρίτη «σύμπτωση» η «αυτόβουλη», σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., παρουσία ενός ακόμα προσώπου που εμπλέκεται στην υπόθεση, προθυμοποιήθηκε να καταθέσει όσα γνωρίζει και επίσης συνελήφθη. Σύμφωνα με τις διαρροές, λοιπόν, πρόκειται για άτομο που είχε σχέσεις με την ενοικιάστρια του διαμερίσματος, η οποία το είχε παραχωρήσει στο ζευγάρι που ήταν μέσα την ώρα που έσκασε η βόμβα.
Μία ακόμα «σύμπτωση» είναι ο τρόπος που γίνονται γνωστά κάποια ή ακόμα και όλα τα στοιχεία εμπλεκόμενων στην υπόθεση. Ενώ υποτίθεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. το περασμένο Σάββατο ερευνούσε την ταυτότητα του νεκρού και της τραυματισμένης, ξεκίνησαν δημοσιεύματα «τιμής» και «αλληλεγγύης» με τα οποία γίνονταν γνωστά τα ονόματά τους, ενώ τους αποδίδονταν και πολιτικές ιδιότητες.
Υπενθυμίζεται ότι η έκρηξη που ισοπέδωσε το διαμέρισμα της οδού Αρκαδίας στους Αμπελόκηπους συνέβη την Πέμπτη 31 Οκτώβρη 2024 και, από την πρώτη στιγμή, τόσο οι διαρροές της ΕΛ.ΑΣ. όσο και τοποθετήσεις αξιωματούχων της έκαναν λόγο για «τεράστια έκρηξη» που «θα προκαλούσε πολλά θύματα».
Ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης, μάλιστα, σε μια γνώριμη προσπάθεια καλλιέργειας κλίματος «τρομοϋστερίας», κάνει λόγο για «θηριώδη βόμβα» που θα προκαλούσε μεγάλη καταστροφή. Με την ευκαιρία υπενθυμίζονται πρόσφατες βομβιστικές ενέργειες, όπως στο υπουργείο Εργασίας και στην έδρα των ΜΑΤ στου Γουδή. Και κάπως έτσι …τροφοδοτείται η συζήτηση γύρω από τη «θωράκιση του κράτους», που στην άλλη της όψη σημαίνει περισσότερη καταστολή και φακέλωμα για το εργατικό – λαϊκό κίνημα.
Τελικά, το βασικό ερώτημα για το λαό είναι: Ποιος ωφελείται από μια τέτοια συζήτηση; Η πείρα άλλωστε είναι αδιάψευστος μάρτυρας, αφού πάντα η ένταση της καταστολής πάει χέρι χέρι με την εναλλάξ «εμφάνιση» και «εξάρθρωση» «φαντομάδων» και «ομάδων».