Έκτακο Δελτίο της ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και κεραυνούς φέρνει το Σαββατοκύριακο η «EVA»

Καταιγίδα- Κεραυνοί - Σύννεφα

Για επιδείνωση του καιρού σε όλη σχεδόν τη χώρα κάνει λόγο το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, η οποία θα ξεκινήσει από το πρωί του Σαββάτου 5 Νοέμβρη και θα διαρκέσει έως τις βραδινές ώρες της Κυριακής.

Στο δελτίο αναφέρεται ότι από την επερχόμενη κακοκαιρία «EVA» θα εκδηλωθούν κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τοπικά τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο τα ισχυρά και κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν, από το πρωί το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, από το μεσημέρι το νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, από το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, την ανατολική Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και, κατά τη διάρκεια της νύχτας την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), όλη τη Θεσσαλία και την Εύβοια. Η Αττική θα επηρεαστεί κατά διαστήματα από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου έως το μεσημέρι της Κυριακής.

Την Κυριακή ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο, μέχρι το απόγευμα στην ηπειρωτική χώρα (πλην της Θράκης), από τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τις Σποράδες και από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Την ίδια ώρα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναλώνεται σε αυτονόητες «συστάσεις» να αποφεύγει ο κόσμος να διασχίζει χειμάρρους και ρέματα κατά τη διάρκεια των  βροχοπτώσεων, να αποφεύγει τις εργασίες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών, κ.α. αλλά πέραν τούτων καμία άλλη προετοιμασία.

Επίσης, σε περιοχές με έντονους κεραυνούς συστήνει να μην κρατάμε ηλεκτρικές συσκευές ή το τηλέφωνο μέσα στο σπίτι, να αποσυνδέσουμε την τηλεόραση να να αποφεύγουμε να αγγίζουμε τις σωληνώσεις των υδραυλικών (κουζίνα, μπάνιο) καθώς συνιστούν καλούς αγωγούς του ηλεκτρισμού.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...