Έκτακτη Είδηση

Μια σημαντική κίνηση ενίσχυσης της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού ανακοινώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου των υπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας.

Όπως έγινε γνωστό, επόμενος σταθμός του Ever Given, του διασημότερο πλοίου αυτή τη στιγμή στον κόσμο, είναι η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Διώρυγα της Κορίνθου. Στόχος της κίνησης αυτής είναι να ενισχυθεί η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και να προσελκύσει ακόμα μεγαλύτερο τουριστικό ενδιαφέρον.

Αρχικά το λόγο έλαβε η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη η οποία είπε μεταξύ άλλων: «Εργαστήκαμε σκληρά όλοι στο Υπουργείο τις τελευταίες μέρες αλλά τα καταφέραμε. Τα μάτια όλου του κόσμου είναι στραμμένα πάνω στο Ever Given. Το Σουέζ είναι δίπλα, θα ήταν κρίμα να αφήναμε αυτή την ευκαιρία για την Ελλάδα να πάει χαμένη. Είναι σημαντικό η χώρα μας να ακουστεί ξανά σε όλο τον πλανήτη πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Όλοι το καταλαβαίνουμε αυτό.»

Από τη μεριά του ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης τόνισε ότι είναι σημαντικό το πλοίο να “φρακάρει” στη Διώρυγα μόνιμα ώστε να αποτελέσει τουριστικό αξιοθέατο. Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου του Alt.gr δήλωσε πως «Το ζήταγε και ο Παναμάς αλλά η πλοιοκτήτρια εταιρεία προτίμησε την πρότασή μας. Είναι γνωστά άλλωστε τα προνόμια που δίνουμε στους εφοπλιστές».

Για περισσότερα εδώ.

Δείτε ακόμα...