Έκτακτη είδηση από φαντάρους στην Κω

Στρατιώτες και υπαξιωματικοί στην Κω (80 ΑΔΤΕ)
Φώτο Αρχείου / Στρατιώτες και υπαξιωματικοί στην Κω (80 ΑΔΤΕ) / Πηγή: Eurokinissi

Το Σάββατο 3/4/21 φαντάρος από το στρατόπεδο μας πήγε συνοδηγός σε κίνηση για την παραλαβή από το λιμάνι της Κω φαντάρου που ήρθε με μετάθεση από την Θήβα και να τον συνοδεύσει στο ΣΤΕΠ προκειμένου να κάνει rapid test. Μετά την διενέργεια του τεστ, ο φαντάρος από την Θήβα βρέθηκε θετικός και κρατήθηκε στο ΣΤΕΠ σε καραντίνα.

Μετά την ενημέρωση του θετικού αποτελέσματος, ο φαντάρος-συνοδός ενημέρωσε τον υπεύθυνο της μονάδας μας ότι βρισκόταν στο ίδιο όχημα με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Παρόλα αυτά, δόθηκε η εντολή να εκτελέσει κανονικά την υπηρεσία του σε φυλάκιο του νησιού.

Την Κυριακή 4/4/21 το μεσημέρι, κατά την διάρκεια της αλλαγής της βάρδιας 2 εκ των 4 φαντάρων στο φυλάκιο, ανακοινώνεται τόσο στους φαντάρους όσο και στον νέο αρχιφύλακα που είχε αναλάβει εκείνη την ημέρα υπηρεσία, ότι μπαίνουμε όλοι μας σε καραντίνα στο φυλάκιο μέχρι την Παρασκευή 9/4/21, οπότε και θα μας διενεργηθεί rapid test για να ελεγχθεί εάν κολλήσαμε τον ιό. Οι 2 φαντάροι που υπηρέτησαν με εκείνον που ήρθε σε επαφή με το κρούσμα μπήκαν σε καραντίνα, μέχρι να διενεργηθεί και σε αυτούς rapid test.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την δραματική κατάσταση που επικρατεί τόσο στο δικό μας στρατόπεδο, όσο και σε μονάδες σε όλη την Ελλάδα. Η κυβέρνηση, με την πολιτική που ακολουθεί, έχει τεράστιες ευθύνες.

Απαιτούμε άμεσα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας μας και τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Είναι επιτακτική ανάγκη να διενεργηθεί άμεσα μαζικός έλεγχος όλου του προσωπικού του στρατοπέδου, τόσο των στρατιωτών, όσο και των μόνιμων στελεχών και όσοι βρεθούν θετικοί να μπουν σε καραντίνα σε κατάλληλους χώρους, με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Παράλληλα, άμεσα να απολυμανθούν όλοι οι χώροι του στρατοπέδου.

Φαντάροι από την Κω

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...