Ελευσίνα: Κινητοποίηση στην παραθαλάσσια περιοχή ενάντια στις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις

Κινητοποίηση στην παραθαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας ενάντια στις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις - 06/04/2022

Δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από τη Βορειοδυτική Αττική πραγματοποίησαν χτες συμβολική κινητοποίηση στην παραθαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή στο Θριάσιο Πεδίο με επίκεντρο την Αεροπική Βάση Ελευσίνας, αξιοποιείται το τελευταίο διάστημα από ΝΑΤΟικές δυνάμεις. Μάλιστα, πληροφορίες ήθελαν χτες να πραγματοποιείται άσκηση νηοψίας στο συγκεκριμένο σημείο από αμερικανικές, γαλλικές, ελληνικές και κυπριακές δυνάμεις.

Θυμίζουμε ότι καταγγέλθηκε η έλευση μονάδων Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, τη Δευτέρα 13 Γενάρη, στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας, με σκοπό τη συνεκπαίδευση και συνεργασία με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στα πλαίσια στρατιωτικών «ασκήσεων» του ΝΑΤΟ. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Παρέμβαση του ΚΚΕ στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας

«Αυτή η “άσκηση”,ερχόταν τότε, πριν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, να προστεθεί σε προηγούμενες ασκήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί στην περιοχή στα πλαίσια της εμπλοκής της χώρας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Μάλιστα, για την εξυπηρέτηση των επικίνδυνων σχεδιασμών στη συζήτηση βρίσκεται και η αξιοποίηση και άλλων υποδομών της περιοχής, όπως για παράδειγμα τα λιμάνια.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...