Ελεύθεροι οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ μετά την πολύωρη απολογία τους

Οι 7 αστυνομικοί της ΔΙΑΣ οδηγούνται στον ανακριτή Πειραιά, Τετάρτη 27 Οκτωβρίου
Οι 7 αστυνομικοί της ΔΙΑΣ οδηγούνται στον ανακριτή Πειραιά, Τετάρτη 27 Οκτωβρίου / Πηγή: Eurokinissi

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικά μέτρα αφέθηκαν,χθες, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι επτά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στον θανάσιμο τραυματισμό του νεαρού Ρομά στο Πέραμα. 

Οι αστυνομικοί αρνήθηκαν το κατηγορητήριο που τους έχει απαγγελθεί, υποστηρίζοντας πως δεν είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και ότι δεν σκόπευαν να ρίξουν πυρά έναντι των επιβαινόντων στο όχημα.

Πάντως, τόσο οι συνομιλίες της ομάδας ΔΙΑΣ με το κέντρο της ΕΛΑΣ όσο και ορισμένες καταθέσεις που «διέρρευσαν» έχουν ενισχύσει τα ερωτηματικά που προέκυψαν από την πρώτη στιγμή, όταν ο νεαρός Ρομά έπεσε νεκρός μετά από έναν καταιγισμό αστυνομικών πυρών. Οι επίμαχοι διάλογοι με το κέντρο επιχειρήσεων επιβεβαιώνουν ότι κανένας αστυνομικός δεν τραυματίστηκε, διαψεύδοντας την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας που την Κυριακή έκανε λόγο για εφτά τραυματίες αστυνομικούς.

Ελεύθεροι χωρίς αναμορφωτικά μέτρα αφέθηκαν και οι δύο ανήλικοι Ρομά (ο ένας τραυματίας) που επέβαιναν στο κλεμμένο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της καταδίωξης στο Πέραμα.

Ο ανήλικος Ρομά που εμφανίστηκε στα δικαστήρια, δήλωσε πως εκείνος οδηγούσε το μοιραίο αυτοκίνητο. «Μόλις σταματήσαμε βάλαμε τα χέρια ψηλά κι αυτοί μας πυροβολήσανε», είπε, υποστηρίζοντας πως προσπάθησαν να διαφύγουν αφού οι αστυνομικοί είχαν ανοίξει πυρ εναντίον τους.

Από την πλευρά τους οι 7 αστυνομικοί ισχυρίστηκαν ότι ο 15χρονος δεν είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου που καταδίωκαν. Νωρίτερα βέβαια είχαν πει ότι οι επιβαίνοντες φορούσαν κουκούλες και δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν πρόσωπα.

Δείτε ακόμα...