Ελληνική Αστυνομία: Ειδικά διαμορφωμένα κρατητήρια για κρούσματα κορονοϊού

ΕΛΑΣ γλέκο
Πηγή: Eurokinissi

Ειδικά διαμορφωμένα κρατητήρια σε εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στον Ασπρόπυργο φτιάχνει η Ελληνική Αστυνομία. Θα προσαρμοστούν για κρατουμένους που είναι ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.

Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ προς τους διοικητές να κρατήσουν κρατούμενους που είναι ύποπτα κρούσματα του ιού σε καραντίνα, δημιουργεί μεγαλύτερο συγχρωτισμό στα αστυνομικά τμήματα. Φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί πολλές φορές αναστάτωση στα κρατητήρια των Αστυνομικών Τμημάτων της Αττικής.

Η λύση που φαίνεται να προκρίθηκε είναι να δημιουργηθούν κρατητήρια αποκλειστικά για κρατουμένους που είναι ύποπτα κρούσματα κορονοϊού. Ο χώρος αυτός βρίσκεται σε εγκαταστάσεις του Αλλοδαπών στον Ασπρόπυργο και θα λειτουργήσει άμεσα. Εκεί θα μεταφέρονται όλοι οι κρατούμενοι των Α.Τ. της Αττικής που είναι ύποπτα κρούσματα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα. Θα μπαίνουν σε καραντίνα μέχρι να παρέλθουν οι ημέρες που προβλέπει ο ΕΟΔΥ. Όπως λέει η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, θα παρακολουθούνται από γιατρούς και όποιος εμφανίσει επιδείνωση της υγείας του θα μεταφέρεται στο νοσοκομείο.

Με πληροφορίες από Έθνος

Δείτε ακόμα...