Ελληνοαμερικανική Συμφωνία: Μεγάλα συλλαλητήριο σήμερα στα Προπύλαια, τη Θεσσαλονίκη και πολλές άλλες πόλεις

ΠΑΜΕ: Έξω η Ελλάδα από τα ιμπεριαλιστικά σφαγεία - 12/05/2022
ΠΑΜΕ: Έξω η Ελλάδα από τα ιμπεριαλιστικά σφαγεία – 12/05/2022

Ξεκάθαρο μήνυμα ακύρωσης της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις βάσεις και ενάντια σε κάθε εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία αποτελούν οι σημερινές συγκεντρώσεις στην Αθήνα (στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια), στη Θεσσαλονίκη (στις 7.μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου) και σε όλη την Ελλάδα. Σε μαζική συμμετοχή καλούν τους εργαζόμενους, τη νεολαία και όλο τον λαό οι Επιτροπές Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, το ΠΑΜΕ, εργατικά σωματεία, συνδικαλιστικές ενώσεις, σύλλογοι γυναικών, φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι μαζικοί φορείς.

Η Επιτροπή Αγώνα σημειώνει στο κάλεσμά της: «Είναι μια Συμφωνία επικίνδυνη! Επεκτείνεται αρχικά για πέντε χρόνια και στη συνέχεια επ’ αόριστον, μετατρέποντας τη χώρα μας σε αμερικανοΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων! Αυτό μαρτυρά η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία για λογαριασμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ! Ηδη η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία, που προετοιμάστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, εφαρμόζεται στην πράξη με τις υποδομές στην Αλεξανδρούπολη, στη Σούδα, στη Λάρισα και σε όλη τη χώρα να συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία!». Και καλεί σε μαζική συμμετοχή στις σημερινές συγκεντρώσεις για:

– Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.

– Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα, να κλείσουν άμεσα όλες οι ευρωατλαντικές υποδομές, να μη χρησιμοποιηθεί καμιά για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

– Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα!

ΠΑΜΕ: Έξω η Ελλάδα από τα ιμπεριαλιστικά σφαγεία - 12/05/2022
ΠΑΜΕ: Έξω η Ελλάδα από τα ιμπεριαλιστικά σφαγεία – 12/05/2022

«Μαζικά οι εργαζόμενοι να απαιτήσουμε απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ανταγωνισμούς», σημειώνει το ΠΑΜΕ στο κάλεσμά του, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ τρέχει να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή την κατάπτυστη Συμφωνία για τις βάσεις που μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο, βάζοντας τον λαό μας σε νέες περιπέτειες και κινδύνους.

Δεν φτάνει που πληρώνουμε τις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με πανάκριβα προϊόντα και ρεύμα – αέριο-φωτιά, εμπλέκουν περισσότερο τον λαό μας στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην αντιπαράθεση με την Κίνα και τη Ρωσία για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς.

Η λεγόμενη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (ΣΑΑΣ/MDCA) αναβαθμίζει τις ήδη υπάρχουσες αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές, στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο, στο Λιτόχωρο, στη Λάρισα. Ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιείται για τα ευρωατλαντικά συμφέροντα και σχεδιασμούς οποιαδήποτε στρατιωτική και πολιτική υποδομή, μετατρέποντας τη χώρα μας σε στόχο αντιποίνων».

Μπροστά σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο τον αγώνα τους ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ο λαός έχει τη δύναμη με την πάλη του να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Να συμβάλει ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική ειρήνη, τη φιλία, την αλληλεγγύη, τις σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με άλλους λαούς».

Σε όλη την Ελλάδα

  • Χτες Τετάρτη 11 Μάη, έγιναν συλλαλητήρια στη Λάρισα, στην πλατεία Ταχυδρομείου και στην Καρδίτσα, στην κεντρική πλατεία.
  • Σήμερα Πέμπτη 12 Μάη, συλλαλητήρια από σωματεία και φορείς ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία προγραμματίζονται:

— Στην Αλεξανδρούπολη, στις 7 μ.μ. στο δημαρχείο.
— Στο Αγρίνιο, στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Δημάδη.
— Στον Βόλο, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.
— Στη Βέροια, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου.
— Στα Γιάννενα, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
— Στη Ζάκυνθο, στις 8 μ.μ. έξω από την παλιά νομαρχία.
— Στο Ηράκλειο, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.
— Στην Ικαρία, στις 8 μ.μ. στην πλατεία Ευδήλου.
— Στην Καλαμάτα, στις 7 μ.μ. στην πλατεία 23ης Μαρτίου (πικετοφορία).
— Στην Κατερίνη, στις 7 μ.μ. στο συντριβάνι – πλατάνι.
— Στην Κεφαλονιά, στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου.
— Στην Κοζάνη, στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.
— Στη Μυτιλήνη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Σαπφούς (πικετοφορία).
— Στη Νάουσα, στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.
— Στην Πάτρα, στις 7 μ.μ. μπροστά από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου.
— Στον Πύργο, στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.
— Στη Ρόδο, στις 7 μ.μ. στο πάρκο του Αη Γιάννη (Λαϊκά).
— Στη Σάμο, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Καρλοβάσου.
— Στα Τρίκαλα, στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.
— Στη Χαλκίδα, στις 7 μ.μ. πίσω από τον Αγιο Νικόλαο.
— Στη Λιβαδειά, στις 7.μ.μ. στην κεντρική πλατεία.
— Στα Χανιά, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Αγοράς.
— Στην Κέρκυρα, στις 7.30 μ.μ. στην Πόρτα Ριάλα.
— Στην Πτολεμαΐδα, στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.
— Στη Ξάνθη, στις 7 μ.μ. στη κεντρική πλατεία

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...