Ελληνοτουρκικά: Μυστικές συνεννοήσεις περίπου τριών εβδομάδων

Δενδιας - Τσαβούσογλου
Φώτο αρχείου

Μυστικές συνεννοήσεις περίπου τριών εβδομάδων βρίσκονταν πίσω από τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με τον Τούρκο ομόλογό του στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με όσα διαρρέει το υπουργείο. Δεν θέλουμε βέβαια να πιστέψουμε ότι τόσες μέρες έψαχναν τα προγράμματά τους για να βρουν κενό στην ατζέντα.

Πόσο μάλλον που δεν πρόκειται για την πρώτη τέτοια συνάντηση που γίνεται «εν κρυπτώ», ειδικά μετά τον Δεκέμβρη που πύκνωσαν τέτοιες επαφές, με τις «ευλογίες» των ΗΠΑ και της Γερμανίας.

Ακολούθησε η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ στις δύο χώρες, όπου μίλησε για τις «μεγάλες ευκαιρίες» συνεκμετάλλευσης του ενεργειακού πλούτου. Και αν έχει μείνει κάποια αμφιβολία για το τι πραγματικά συζητιέται πίσω από τις κλειστές πόρτες, σίγουρα η δήλωση Τσαβούσογλου μετά τη συνάντηση, ότι η οριοθέτηση της Ελλάδας με την Αίγυπτο «σεβάστηκε τα σύνορα της υφαλοκρηπίδας μας ακόμα κι όταν οι σχέσεις ήταν ψυχρές», όπως και ότι «η συμφωνία θαλάσσιας δικαιοδοσίας που κάναμε με τη Λιβύη δεν είναι εναντίον της Αιγύπτου», όλο και κάτι λέει, δυο μέρες μετά την πρώτη επίσκεψή του στο Κάιρο μετά από 12 χρόνια.

Κοινώς, ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι ότι τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια ανοίγουν πολύ επικίνδυνους δρόμους διευθετήσεων, που καμία σχέση δεν έχουν με τα πραγματικά συμφέροντα του ελληνικού και των άλλων λαών της περιοχής.

Δείτε ακόμα...