Εμπλοκής συνέχεια: Αμερικανοί παντού απ’ τη θάλασσα μέχρι τον αέρα στην Ελλάδα

αλεξιπτωτιστές

Αμερικανοί παντού απ’ τη θάλασσα μέχρι τον αέρα στην Ελλάδα. Στον Πειραιά αγκυροβολεί το αμερικανικό αεροπλανοφόρο “George W. Bush” με τους ναύτες του να κάνουν τα γνωστά αίσχη στην αγορά ( πήραν την απάντηση τους όπως έπρεπε) στον αττικό αέρα οι Αμερικανοί αλεξιπτωτιστές που δεν ήρθαν από μακριά, αφού κατοικοεδρεύουν στο Στεφανοβίκειο ( φρόντιζαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό).

Από την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου έως την Πέμπτη 02 Φεβρουαρίου 2023 και στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδος και ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση η οποία περιελάμβανε εκτέλεση αλμάτων Ελευθέρας Πτώσεως, στη Ζώνη Ρίψεως Μεγάρων, ενημερώνει το ΓΕΕΘΑ.

Στην συνεκπαίδευση συμμετείχαν Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ και της Σχολής Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ) του ΓΕΣ.

Από πλευράς ΗΠΑ συμμετείχαν 2 Ε/Π UH-60 Black Hawk της 1st CAB της Αεροπορίας Στρατού, η οποία έχει μετασταθμεύσει στις εγκαταστάσεις της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) στο Στεφανοβίκειο του Βόλου,.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδος – ΗΠΑ (Mutual Defense Cooperation Agreement – MDCA).

Δείτε ακόμα...