Εμβολιασμός: Από 14 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για την τρίτη δόση

Εμβολιασμός υγειονομικού προσωπικού στον «Ευαγγελισμό»
Φώτο Αρχείου / Εμβολιασμός υγειονομικού προσωπικού στον «Ευαγγελισμό» / EUROKINISSI

Πρώτα για 285.000 ανοσοκατεσταλμένους, στη συνέχεια για τους άνω των 60 ετών και όσους έχουν συμπληρώσει οκτώ μήνες από τη β΄ δόση. Αρχίζουν οι εμβολιασμοί με την τρίτη δόση, ενώ υπό εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια για τον εμβολιασμό όσο το δυνατόν περισσότερων υγειονομικών, καθώς 6.000 άτομα έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας. Την ίδια στιγμή ενώ τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που καταγράφονται καθημερινά δείχνουν σημάδια σταθεροποίησης ή και αποκλιμάκωσης, συνεχίζει να αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους, όπως και ο αριθμός όσων χρειάζεται να διασωληνωθούν. Την επόμενη Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, μόλις μία ημέρα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την πραγματοποίηση της τρίτης δόσης εμβολίου για 285.000 ανοσοκατεσταλμένους συμπολίτες μας. Αυτό ανακοίνωσε χθες ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Μαρία Θεοδωρίδου: Να δοθεί η τρίτη δόση σε άτομα των οποίων τα επίπεδα αντισωμάτων έχουν μειωθεί

Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι θα λάβουν ένα μήνυμα sms την προηγούμενη ημέρα στο κινητό τους προκειμένου να ενημερωθούν και να προχωρήσουν στο κλείσιμο του σχετικού ραντεβού. Στο πρόγραμμα της τρίτης δόσης εμβολιασμού θα ακολουθήσουν τα άτομα άνω των 60 ετών, καθώς και όσοι διαμένουν σε μονάδες φιλοξενίας ηλικιωμένων, όπως τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου. Προσέθεσε ότι θα δοθεί στη συνέχεια προτεραιότητα σε εκείνους που έχουν συμπληρώσει οκτώ μήνες από τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού. Σύμφωνα με τη Μαρία Θεοδωρίδου, στόχος είναι να δοθεί η τρίτη δόση σε άτομα των οποίων τα επίπεδα αντισωμάτων έχουν μειωθεί και «ενδεχομένως χρειάζονται μια βελτίωση».

Η κ. Θεοδωρίδου επέμεινε ιδιαίτερα στην ανάγκη εμβολιασμού παιδιών και εφήβων, καθώς παρατηρείται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία.

Νίκη Κεραμέως: Δεν θα δικαιολογούνται οι απουσίες μαθητών

Σαφή προειδοποίηση προς τους γονείς απηύθυνε χθες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως λέγοντας (ΣΚΑΪ) ότι δεν θα δικαιολογούνται οι απουσίες μαθητών σε περίπτωση που οι γονείς τους δεν τους στείλουν στο σχολείο λόγω φόβου έπειτα από τον εντοπισμό κρούσματος στο τμήμα τους. Με βάση τις ιατρικές οδηγίες, η αναστολή λειτουργίας ενός τμήματος προβλέπεται μόνο εάν νοσήσουν τουλάχιστον οι μισοί μαθητές. «Υπάρχει πρωτόκολλο, έχουμε βάλει πολύ αυστηρά τεστ», υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας. Όσο για το αν προκύψει περίπτωση μαθητή που αρνείται να εμβολιαστεί και να κάνει τεστ κορωνοϊού, η κ. Κεραμέως απάντησε ότι «δεν θα μπορεί να παρακολουθήσει το μάθημα». 

Με πληροφορίες από kathimerini.gr

Δείτε ακόμα...