ΕΜΥ: Μέχρι την Πέμπτη το νέο κύμα κακοκαιρίας

Καταιγίδα- Κεραυνοί - Σύννεφα

Μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Σεπτέμβρη αναμένεται να διαρκέσει η κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα, σύμφωνα με την τελευταία επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ που εκτιμά πως θα επικεντρωθεί στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας. Το νέο σύστημα θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών. 

Όπως αναφέρει η Υπηρεσία, σήμερα αναμένονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Θεσσαλία, καθώς και στη δυτική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και στους νομούς Φωκίδας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Βοιωτίας της Στερεάς. Πρόσκαιρα είναι πιθανό να επηρεαστούν η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η βόρεια Πελοπόννησος. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων καθώς και στα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.

Αύριο Τρίτη, 26 Σεπτέμβρη προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Μακεδονίας και της Θράκης) και προς τις βραδινές ώρες στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν σε Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας), Στερεά (στους νομούς Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Βοιωτίας) και Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας).

Αντίστοιχα την Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σε Ιόνιο, κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (Θεσσαλία, Στερεά και Πελοπόννησο), Σποράδες, Εύβοια, δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες. Όπως αναφέρει το Δελτίο τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Φθιώτιδας, στα ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας και στη βόρεια Εύβοια.

Τέλος, την Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη η Υπηρεσία αναφέρει πως προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες έως το μεσημέρι στις Σποράδες, τη Μαγνησία, τη βόρεια Εύβοια, και τα βορειοανατολικά τμήματα της Στερεάς και πως σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...