ΕΜΥ: Υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα τις επόμενες ημέρες

EUROKINISSI

Συνεχίζει να ανεβαίνει αύριο η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο του κύματος καύσωνα που προβλέπει η ΕΜΥ για τις επόμενες μέρες.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 22 Ιούνη, η θερμοκρασία προβλέπεται να φθάσει στο εσωτερικό της χώρας τους 35 με 37 και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη θα φθάσει τους 36 με 39 βαθμούς και τοπικά στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την κεντρική Μακεδονία τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή (24-06-2022) και το Σάββατο (25-06-2022) η θερμοκρασία θα πέσει κατά 2 με 3 βαθμούς και η μέγιστη τιμή θα φθάσει στα κεντρικά και τα νότια τους 37 με 38 βαθμούς, ενώ στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, την Κυριακή προβλέπεται από τα δυτικά νέα άνοδος της θερμοκρασίας.

Στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές προβλέπεται το τριήμερο Τετάρτης – Παρασκευής τους 33 με 35 βαθμούς με εξαίρεση τις Κυκλάδες, όπου δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο και την Κυριακή η θερμοκρασία στα νησιά του Αιγαίου θα πέσει κατά 2 με 3 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ιονίου την Κυριακή θα παρουσιάσει άνοδο.

Για την Αττική, η ΕΜΥ προβλέπει πως οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη και θα φθάσουν τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Επισημαίνεται ότι την Πέμπτη (23-06-2022) από τις απογευματινές ώρες στη Θράκη και τη Μακεδονία θα εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται και από ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Οι υψηλές θερμοκρασίες επιβάλλουν την λήψη μέτρων στους χώρους δουλειάς, και ιδιαίτερα στους εξωτερικούς χώρους, για την προστασία της υγείας των εργαζομένων. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...