Έναρξη του ετήσιου Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων
Τελετή Έναρξης Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, 20-7-2020, Πηγή: ΓΕΝ

Την Πέμπτη 30 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά η τελετή έναρξης του ετήσιου Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου (ΘΕΠ) της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ).

Στην τελετή έδωσαν το παρών ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, o Διοικητής ΣΝΔ Υποναύαρχος Ιωάννης Καλογερόπουλος ΠΝ, ο Διοικητής Διοίκησης Φρεγατών Αρχιπλοίαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης ΠΝ, ο Διοικητής Διοίκησης Αμφίβιων Δυνάμεων Πλοίαρχος Χρήστος Γεωργούλας ΠΝ, καθώς συγγενείς και φίλοι των Ναυτικών Δοκίμων.

Το ΘΕΠ θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 28 Αυγούστου, και θα συμμετέχουν η Φ/Γ «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ» και το Α/Γ «ΛΕΣΒΟΣ». Τα πλοία προβλέπεται να καταπλεύσουν στους λιμένες Κέρκυρας, Τήνου και στο Ναύσταθμο Κρήτης.

Στα πλοία θα επιβαίνουν συνολικά 129 Ναυτικοί Δόκιμοι, καθώς και 6 σπουδαστές άλλων Στρατιωτικών Σχολών (2 από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, 2 από τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων και 2 από τη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής).

Ο στόχος του ΘΕΠ είναι η πρακτική εκπαίδευση εν πλω και η απόκτηση ναυτικής εμπειρίας από τους Ναυτικούς Δόκιμους, καθώς και η προβολή του Πολεμικού Ναυτικού στους λιμένες κατάπλου.

Πηγή: ΓΕΝ

Δείτε ακόμα...