Ένας χρόνος ιμπεριαλιστική επιχείρηση «IRINI»

Από την τελετή

Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος απ’ την έναρξη της ιμπεριαλιστικής επιχείρησης «IRINI». Η ΕυρωΝΑΤΟϊκή επιχείρηση αυτή, με επωνυμία εκ διαμέτρου αντίθετη με τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που υπηρετεί, ήρθε σε μία περίοδο κλιμάκωσης των ανταγωνισμών για τον έλεγχο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η «IRINI» αποτέλεσε και αποτελεί μία εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη για όλους τους λαούς της Ευρώπης, ιδιαίτερα της Μεσογείου, αφού ελλοχεύει ο κίνδυνος της ανάφλεξης.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν στην εν λόγω επιχείρηση από ενάρξεως της με μία Φ/Γ με οργανικό Ε/Π, με πτήσεις Αεροσκαφών Αερομεταφερόμενου Συστήματος Εγκαίρου Προειδοποίησης και Ελέγχου (ΑΣΕΠΕ), καθώς και με επιτελείς στο Εν Πλω και στο Επιχειρησιακό Επιτελείο (FHQ – OHQ).

Η κύρια αποστολή της «IRINI», στην οποία συμμετέχουν 21 Κράτη της ΕΕ, είναι η εφαρμογή του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, στο πλαίσιο σχετικού ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η χώρα μας έχει αυξημένη συμμετοχή με μέσα και προσωπικό από την πρώτη στιγμή που δόθηκε εντολή ενεργοποίησης της, δείχνοντας την δίψα για γεωστρατηγική αναβάθμιση στην περιοχή. Ξεχωριστό ρόλο έχει αναλάβει και η βάση της Σούδας.

Στόχος τα πετρέλαια της Λιβύης

Ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής από αυτούς που δυναμίτισαν τη Λιβύη, που έβαλαν το αιματοβαμμένο χεράκι τους στην ανάφλεξη του εμφυλίου πολέμου ώστε να μπουν και να αρμέξουν το πετρέλαιο της, βαφτίζεται «επιτήρηση της εφαρμογής του εμπάργκο όπλων».

Όλες αυτές οι «επιτηρήσεις» για την «ειρήνη», τους «μετανάστες», το «εμπάργκο όπλων», είναι οι δίοδοι εισόδου της ΕΕ αλλά και του ΝΑΤΟ, για την συνδιαχείριση των ενεργειακών πόρων με την επιτήρησή τους. Σηματοδοτώντας παράλληλα και την όξυνση των αντιπαραθέσεων και την “σταθεροποίηση” της ΕΕ και ΝΑΤΟ-ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο, έναντι Ρωσίας, Κίνας. Με θύμα πάντα τους λαούς της περιοχής.

Η Ελλάδα δεν έχει καμία δουλειά σε αυτές τις επιχειρήσεις που όχι μόνο την ειρήνη δεν έχουν στόχο, αλλά βάζουν το λαό μας σε κίνδυνο, καθιστούν τη χώρα στόχο (βλ. Σούδα) μπλέκοντας τον στα πολεμικά παιχνίδια.

Κι όλα αυτά για λογαριασμό μιας χούφτας ανθρώπων…

Δείτε ακόμα...