Ένας νεκρός σε συγκρούσεις υποστηρικτών του Τραμπ και του κινήματος Black Lives Matter στο Πόρτλαντ

Φώτο Αρχείου

Ένας άνθρωπος έπεσε νεκρός από σφαίρες στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ αργά το Σάββατο, καθώς μια μεγάλη αυτοκινητοπομπή υποστηρικτών του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και διαδηλωτές του κινήματος Black Lives Matter συγκρούονταν στους δρόμους της πόλης.

Δεν είναι σαφές αν το συμβάν αυτό συνδέεται με τη διαδήλωση και τις συμπλοκές.

“Η αστυνομία απάντησε σε κλήση και εντόπισε ένα θύμα με τραύμα από σφαίρα στο στήθος”, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της περιοχής.

Ο άντρας πυροβολήθηκε κατά τις συμπλοκές μεταξύ των υποστηρικτών του Τραμπ, που κατέφθασαν στην πόλη το Σάββατο το απόγευμα, και διαδηλωτών του κινήματος Black Lives Matter, οι οποίοι είχαν πρόθεση να εμποδίσουν το πέρασμα τους.

Η εφημερίδα New York Times ανέφερε ότι, σύμφωνα με δύο αυτόπτες μάρτυρες, μια μικρή ομάδα ανθρώπων συνεπλάκη με άλλους που βρίσκονταν σε ένα όχημα και κάποιος άρχισε να πυροβολεί.

Η εφημερίδα πρόσθεσε ακόμα πως ο άνδρας που σκοτώθηκε φορούσε ένα καπέλο με το λογότυπο Patriot Prayer, μια ακροδεξιά οργάνωση με έδρα το Πόρτλαντ η οποία έχει συγκρουστεί με διαδηλωτές στο παρελθόν.

Το “καραβάνι” περίπου 600 οχημάτων έφτασε στο Πόρτλαντ το Σάββατο, σηματοδοτώντας το τρίτο συνεχόμενο σαββατοκύριακο διαδηλώσεων υπέρ του Τραμπ στην πόλη.

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τις αρχές της πόλης ότι έχουν ευθύνη που οι διαμαρτυρίες στο Πόρτλαντ ξέφυγαν από τον έλεγχο.

Πηγή: Reuters, RT

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...