Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στη διάρκεια επιδρομής του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη

Δυτική Όχθη – Άκαμπα: Το σπίτι του Παλαιστίνιου που σκοτώθηκε με τα σημάδια της επιδρομής του ισραηλινού στρατού

Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός σήμερα από τα πυρά του στρατού του Ισραήλ σε χωριό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις έκαναν λόγο για ανταλλαγή πυρών.

«Ο Αμπντούλ Ραχίμ Φαγιέζ Γάναμ, 36 ετών, σκοτώθηκε από μια σφαίρα της κατοχής στο κεφάλι, στο Ακάμπα», στη βορειοανατολική Δυτική Όχθη», διευκρίνισε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός χαρακτήρισε «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» υην επιδρομή στο στο χωριό αυτό, στο πλαίσιο της οποία στρατιώτες «περικύκλωσαν το σπίτι υπόπτου που καταζητούνταν και χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες και φορητά συστήματα εκτόξευσης ρουκετών». Ισχυρίστηκε δε ότι στη διάρκεια «ανταλλαγής πυρών με ενόπλους» ένας από αυτούς χτυπήθηκε.

Φωτογράφος του AFP είδε μαύρο καπνό να υψώνεται από κτίριο του Ακάμπα στη διάρκεια της επιδρομής του ισραηλινού στρατού.

Μετά την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων, οι κάτοικοι του χωριού πήγαν μαζικά στο σπίτι που είχε γίνει στόχος των στρατιωτών. Σε κάποιους τοίχους και ταβάνια του σπιτιού ήταν εμφανή τα σημάδια από βλήματα, στην πρόσοψή του υπήρχε μια τρύπα αρκετών εκατοστών, ενώ στο εσωτερικό του είχαν καταστραφεί κάποιοι εσωτερικοί τοίχοι.

Στη συνέχεια δεκάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην κηδεία του Γάναμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Δείτε ακόμα...