Ενέδρα θανάτου για ηγετικό στέλεχος των FARC στη Βενεζουέλα

FARC - Πολιρικό κόμμα

Ο Ερνάν Νταρίο Βελάσκες, ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης ανταρτών FARC, σκοτώθηκε σε ενέδρα στη Βενεζουέλα, μετέδωσαν χθες Κυριακή κολομβιανά ΜΜΕ.

Ο Βελάσκες, επίσης γνωστός με το nom de guerre «Ελ Πάισα», ήταν άλλοτε διοικητής μονάδας της πρώην οργάνωσης ανταρτών Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC). Ο ίδιος και άλλα γνωστά στελέχη των ανταρτών ανακοίνωσαν το 2019 πως ξαναπαίρνουν τα όπλα και ιδρύουν την οργάνωση Segunda Marquetalia («Δεύτερη Μαρκετάλια», αναφορά σε ιστορικό επεισόδιο του εμφυλίου πολέμου που οδήγησε στην ίδρυση των FARC).

Ο Βελάσκες φέρεται να έπεσε νεκρός σε ενέδρα που του έστησαν μισθοφόροι με σκοπό να εισπράξουν τα χρήματα της επικήρυξης για τη σύλληψή του, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας El Tiempo.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης και των ένοπλων δυνάμεων που δεν κατονόμασε, έγραψε πως ο κολομβιανός στρατός δεν είχε καμία ανάμιξη στην επιχείρηση, η οποία -κατ’ αυτήν- διεξήχθη στην πολιτεία Απούρε της Βενεζουέλας.

Ούτε το υπουργείο Άμυνας της Κολομβίας, ούτε το υπουργείο Πληροφοριών της Βενεζουέλας απάντησαν αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Reuters τους ζήτησε να σχολιάσουν τις πληροφορίες αυτές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...