Ενεργό το πύρινο μέτωπο στη Δαδιά – Αναζωπυρώσεις σε Λέσβο και Ηλεία – Τεράστια η καταστροφή

Πυρκαγιά στη Λέσβο, στην περιοχή Ρογκάδα των Βατερών . Σάββατο 23 Ιουλίου 2022 (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ/EUROKINISSI)

Συνεχίζεται η φωτιά στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο με τη νύχτα που πέρασε να είναι και πάλι δύσκολη, με τις αναζωπυρώσεις να είναι διαρκείς. 

Το πρόβλημα στον Έβρο εντοπίζεται στο πύρινο μέτωπο στα νοτιοδυτικά του δάσους της Δαδιάς, ενώ σύμφωνα με την πυροσβεστική από αέρος επιχειρούν 4 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα.

Εκ των υστέρων γίνεται προσπάθεια να διανοιχθούν αντιπυρικές ζώνες και λωρίδες για να μπορούν να περάσου τα πυροσβεστικά οχήματα, γεγονός που επιβεβαιώνει την διαχρονική, εγκληματική απουσία και των παραμικρών μέτρων πρόληψης. 

Η καταστροφή στο Εθνικό Πάρκο είναι τεράστια, με τις πρώτες εκτιμήσεις του Εθνικού Παρατηρητηρίου Δασικών Πυρκαγιών να κάνουν λόγο για 25.000 στρέμματα καμένης έκτασης ενώ πλήρης καταγραφή θα υπάρξει όταν σβήσουν τα πύρινα μέτωπα. Άγνωστος είναι και ο αριθμός των ζώων που κάηκαν. καθώς επίσης και όσων έφυγαν από το βιότοπο.

Αναζωπυρώσεις στη Λέσβο

Στη Λέσβο η φωτιά καίει πάνω από τη Βρίσα, ενώ σημειώνονται αναζωπυρώσεις. Ρίψεις νερού επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Και εδώ η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη, ενώ η λαϊκή πρωτοβουλία στην οποία πρωτοστάτησαν οι δυνάμεις του ΚΚΕ, συνέβαλε στο να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Χωρίς ενεργό μέτωπο αλλά με αναζωπυρώσεις η φωτιά στην Ηλεία

Αναζωπυρώσεις, χωρίς ωστόσο ενεργό μέτωπο, παρουσιάζει η φωτιά στην περιοχή των Κρεστένων.

2 αεροπλάνα επιχειρούν ρίψεις νερού, όμως και εδώ η καταστροφή είναι τεράστια.

Από την πρώτη στιγμή στις πληγείσες περιοχές βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ.

Δείτε ακόμα...