Ενισχύονται οι οικονομικές και εμπορικές σχέσεις Μόσχας και Τεχεράνης

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, σήμερα Τετάρτη η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσίας ανέφερε ότι η Μόσχα και η Τεχεράνη συζήτησαν τις προοπτικές για προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού, πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και χημικών προϊόντων στο Ιράν.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της πέμπτης συνάντησης της ρωσο-ιρανικής ομάδας εργασίας για τη διαπεριφερειακή συνεργασία.

«Κατά τη συνάντηση, οι συμμετέχοντες συζήτησαν τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των περιοχών της Μόσχας, της Αγίας Πετρούπολης, του Ταταρστάν, του Λιπέτσκ και του Τσελιάμπινσκ με τις ιρανικές επαρχίες για την προμήθεια χημικών προϊόντων, ιατρικού εξοπλισμού, εξοπλισμού για τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ιρανική αγορά, καθώς και τη δημιουργία εργαστηρίων τοπικής παραγωγής ιρανικών εταιρειών στο έδαφος περιφερειακών ειδικών οικονομικών ζωνών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Ντμίτρι Βόλβατς σημείωσε ότι οι δείκτες του διμερούς εμπορίου μεταξύ Ρωσίας και Ιράν δείχνουν σταθερή ανάπτυξη.

“Οι χώρες μας έχουν τεράστιες δυνατότητες για την ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών δεσμών. Πέρυσι, ο όγκος του αμοιβαίου εμπορίου αυξήθηκε κατά 20% σε σύγκριση με το 2021. Τα σχέδια για το εγγύς μέλλον περιλαμβάνουν ακόμη μεγαλύτερη αύξηση του αμοιβαίου εμπορίου”, δήλωσε ο Volvach όπως αναφέρεται από την υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, το 2022, 78 ρωσικές επιχειρήσεις από διαφορετικές περιοχές ενίχυσαν τους εμπορικούς και οικονομικούς δεσμούς με το Ιράν. Μεταξύ των κύριων εμπορικών εταίρων είναι οι περιοχές της Μόσχας, της Αγίας Πετρούπολης, του Ροστόφ, του Αστραχάν, του Σαράτοφ, του Μπέλγκοροντ, της Μόσχας και του Κρασνοντάρ, οι δημοκρατίες του Ταταρστάν και του Μπασκορτοστάν.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...