Ένοχος ο Ηλ. Μίχος για σχεδόν όλες τις κατηγορίες αποφάσισε το δικαστήριο

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, που ήταν βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό, σε σχεδόν όλες τις κατηγορίες που τον βάραιναν, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, σε πλήρη αντίθεση με την εισαγγελική πρόταση.

Συγκεκριμένα, ο Ηλίας Μίχος κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα του βιασμού κατά πλειοψηφία, την κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, την πορνογραφία ανηλίκου την  Μαστροπεία και την παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών. Αντίθετα κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της εμπορίας ανήλικου.

Από την άλλη, αθώα κρίθηκε η μητέρα της ανήλικης για τις κατηγορίες της πορνογραφίας και της μαστροπεία ενώ ένοχη κρίθηκε μόνο για πλημμεληματική εκβίαση.

Επισημαίνεται ότι την παραδειγματική τιμωρία του βιαστή και μαστροπού Μίχου και όλων των υπόλοιπων δραστών από τη δικαιοσύνη, για το αποτρόπαια έγκλημα σε βάρος της 12χρονης στον Κολωνό, απαίτησαν η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καθώς και Φοιτητικοί Σύλλογοι με παράσταση διαμαρτυρίας το πρωί της Παρασκευής στο εφετείο, στην οδό Λουκάρεως, με αφορμή την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου. 

«Φρίκη δίχως τέλος με θύματα παιδιά, η σήψη του συστήματος τέρατα γεννά»: Με τα συνθήματά τους η Ομοσπονδία και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι κατήγγειλαν τη βία της εκμεταλλευτικής κοινωνίας, τους μηχανισμούς και τους θεσμούς που τη στηρίζουν.

«Απέναντι στη δυσωδία του βούρκου τους, η μόνη ανάσα βρίσκεται στη συλλογική δράση, στην αγωνιστική διεκδίκηση και αλληλεγγύη, υψώνοντας “ασπίδα προστασίας”, για να μπορεί κάθε παιδί, κάθε γυναίκα, να ζει μια ζωή αξιοπρεπή ζωή, απαλλαγμένη από κάθε μορφής βία, εκμετάλλευση και καταπίεση», σημειώνει η ΟΓΕ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...