Ένοπλες Δυνάμεις: Συνεκπαίδευση των με την Ομάδα Συνοδείας του Γαλλικού Αεροπλανοφόρου «Charles de gaulle»

EUROKINISSI

Από την 31 Μαρτίου έως την 2 Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων με μονάδες της Ομάδας Συνοδείας Task Force 473 (TF 473) του Γαλλικού Αεροπλανοφόρου «Charles de gaulle», στην θαλάσσια περιοχή του Νοτίου Ιονίου, των Κυθήρων και του Νοτιοδυτικού Αιγαίου.

Η συνεκπαίδευση αυτή έγινε στο πλαίσιο της Γαλλικής επιχείρησης «CLEMENCEAU 22», της Αεροναυτικής Άσκησης «LA SIRENE 22» και της Άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ 22». Απο τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έλαβαν μέρος οι Φρεγάτες ΥΔΡΑ και ΣΠΕΤΣΑΙ, τα Ταχέα Περιπολικά Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΤΠΚ) ΡΟΥΣΣΕΝ και ΝΤΕΓΙΑΝΝΗΣ, τα Υποβρύχια ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ και ΩΚΕΑΝΟΣ, καθώς και Αεροσκάφη της ΠΑ και άλλων Χωρών που συμμετέχουν στην Άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 22». Στη Ναυτική Δύναμη TF 473 εκτός από το Αεροπλανοφόρο CHARLES DE GAULLE μετέχουν τα Γαλλικά Αντιτορπιλικά FORBIN, NORMANDIE και ALSACE, το Γαλλικό Πλοίο Γενικής Υποστήριξης MARNE, καθώς και το Αμερικανικό Αντιτορπιλικό USS ROSS. Επίσης στην συνεκπαίδευση συμμετείχε και ένα Γαλλικό Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων Atlantique 2 (ATL-2).

EUROKINISSI

Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης, εκτελέστηκαν προκεχωρημένα γυμνάσια πολέμου επιφανείας με πυρά, αντικείμενα αντιαεροπορικής και ανθυποβρυχιακής άμυνας, σύνθεσης και ανταλλαγής τακτικής εικόνας, επικοινωνιών, προχωρητικοί ελιγμοί καθώς και αντικείμενα εξάσκησης στην αντιμετώπιση απειλών όλων των ειδών.

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο με τον στολίσκο συνοδείας του παραμένει σε άμεση ετοιμότητα μετά την ρωσική ιμπεριαλιστική εισβολή στην Ουκρανία. Στο στολίσκο του είχαν ενταχθεί και ελληνικά πολεμικά πλοία, χωρίς να είναι γνωστό αν συνεχίζεται ή όχι αυτή η ένταξη. 

Είτε με την συμμετοχή στη συνοδεία του αεροπλανοφόρου, είτε και διαθέτοντας τέσσερα πλοία επιφανείας, δυο υποβρυχια, μεγάλο αριθμό αεροσκαφών για συνεκπαίδευση με τη γαλλική δύναμη κρούσεως, η ελληνική στρατιωτική εμπλοκή στον πόλεμο γίνεται όλο και βαθύτερη. 

Κάθε είδους εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό αυτό πόλεμο είναι αφενός επικίνδυνη, αφετέρου δεν εξυπηρετεί κανενα πραγματικό συμφέρον του λαού ή της χώρας. 

Δείτε ακόμα...