Ένωση Στρατιωτικών Ξάνθης: Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την έκδοση της ΚΥΑ για τη χορήγηση φαρμάκων

Παρόλο, που με πρόσφατο νομοθέτημα οι στρατιωτικοί και τα μέλη των οικογενειών τους δύναται να προμηθεύονται φάρμακα από συμβεβλημένα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, δεν έχει εκδοθεί ακόμα η απαραίτητη Κοινή Υπουργική Απόφαση προκειμένου αυτό να υλοποιηθεί. Ο κ. ΥΦΕΘΑ, σε κοινοβουλευτικό ερώτημα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας, απάντησε ότι η ανωτέρω ΚΥΑ βρίσκεται σε στάδιο επιτελικής διεργασίας και μελέτης, παρόλο που έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που “μελετάται”. Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, εκφράζει την αγωνία των μελών της, η οποία αποτελεί αγωνία του συνόλου των στρατιωτικών και απευθύνεται στον καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργό, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Αναλυτικά:

“Κύριε Υπουργέ.

Με το (γ) σχετικό έγγραφο, πληροφορηθήκαμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία επιτελικής μελέτης και συνεργασίας αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), προκειμένου να εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) που θα καθορίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις της παρεχόμενης από τον ΕΟΠΥΥ υπηρεσίας χορήγησης ιατροφαρμακευτικών σκευασμάτων και συνταγών. Μέχρι, δε, την έκδοση της ως άνω ΚΥΑ, όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους μπορούν να προμηθευτούν τη φαρμακευτική τους αγωγή από οποιοδήποτε φαρμακείο της χώρας και κατόπιν να υποβάλλονται στη βάσανο της αποζημίωσης μέσω γενομένων δαπανών, οι οποίες καθυστερούν σημαντικά [πέραν των έξι (6) μηνών], με ευθύνη των υπηρεσιών του ΥΠΕΘΑ!

Με το παρόν έγγραφό μας, σας μεταφέρουμε την έντονη αγανάκτηση και δυσφορία των μελών μας, τα οποία, όταν ακούν για ΚΥΑ, έρχεται στο νου τους η αντίστοιχη ΚΥΑ περί αποζημίωσης της νυκτερινής εργασίας των στρατιωτικών, η οποία καθυστέρησε να εκδοθεί περί τα έξι (6) ολόκληρα έτη (από το 2017 εκδόθηκε το 2023), όταν δε εκδόθηκε, ΔΕΝ αναγνώρισε αναδρομικότητα, ενώ αποζημιώνει εντελώς άδικα και αποσπασματικά!

Κατόπιν των παραπάνω και με δεδομένο ότι ήδη έχει παρέλθει εύλογος χρόνος από τη δημοσίευση του (α) σχετικού [ήδη πλησιάζουμε το ένα (1) έτος], παρακαλούμε για την επιτάχυνση των απαραίτητων διαδικασιών έκδοσης της προβλεπόμενης ΚΥΑ, αποδεικνύοντας –έστω για πρώτη φορά με τη σύνθεση της νέας Κυβέρνησης- ότι η μέριμνα για το προσωπικό κινείται στην πραγματική της διάσταση”.

Δείτε ακόμα...