Ένσταση ενάντια στην κατά παραγγελία γνωμάτευση

Από το στρατόπεδο Κανδηλάπτη στην Αλεξανδρούπολη
Στρατόπεδο “Κανδηλάπτη”, Αλεξανδρούπολη / Πηγή: Eurokinissi

Έχουν περάσει αρκετές ημέρες από την απαράδεκτη, αντιδραστική κίνηση της Διοίκησης του 644 Μ/Κ ΤΠ στην Αλεξανδρούπολη, όπου με τη συμβολή του ψυχολόγου υποδιοικητή του 216 Κινητού Χειρουργείου Νοσοκομείου Εκστρατείας Αλεξανδρούπολης προχώρησαν σε μία ουσιαστικά κατά παραγγελία γνωμάτευση και απόφαση της επιτροπής απαλλαγών για στρατιώτη του συγκεκριμένου τάγματος.

Στόχος τους είναι ο εκφοβισμός, ο εκβιασμός και η επιβολή σιωπητηρίου στους φαντάρους που διαμαρτύρονται και ζητάνε το αυτονόητο, δηλαδή συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας, πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό. Αντί η Διοίκηση να τους ακούσει, να σκύψει στις ανησυχίες και τα προβλήματά τους ικανοποιώντας τα δίκαια αιτήματά τους, στέλνει έναν από αυτούς στον ψυχολόγο με συστάσεις για «ψυχολογικά προβλήματα» έως και για αναβολή.

Είναι μία αισχρή, απαράδεκτη κίνηση που δίκαια ξεσήκωσε τις αντιδράσεις συναδέλφων του στρατιώτη από το τάγμα του, την περιοχή της Αλεξανδρούπολης, όλη την Ελλάδα, ακόμα και την ΕΛΔΥΚ. Την απαράδεκτη κίνηση καταδίκασαν επίσης με ανακοινώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης μαζικοί φορείς, εκλεγμένοι της Τοπικής Διοίκησης. Παρέμβαση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ζητώντας την ανάκληση της απόφασης της επιτροπής απαλλαγών.

Η κυβέρνηση που έχει την κύρια ευθύνη και η διοίκηση του τάγματος, πρέπει να ανακαλέσουν τώρα την άδικη γνωμάτευση όπως οφείλουν και όπως είναι το δίκαιο. Τις αμέσως επόμενες ημέρες οι δικηγόροι του στρατιώτη θα καταθέσουν ένσταση στην αντίστοιχη δευτεροβάθμια επιτροπή προσβάλλοντας την κατάφορα άδικη απόφασή της.

Να μην περάσουν αυτές οι μεθοδεύσεις.

Αλληλεγγύη και στήριξη στους φαντάρους που διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

Δείτε ακόμα...