Εντολή να αποσυρθούν ανατολικά του Δνείπερου για άμυνα έλαβε ο ρωσικός στρατός στη Χερσώνα

Εντολή να περάσουν στην ανατολική πλευρά του Δνείπερου ποταμού και να λάβουν καλύτερες αμυντικές θέσεις, έλαβαν την Τετάρτη οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας στην Χερσώνα.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δέχτηκε την πρόταση του διοικητή της Κοινής Ομάδας των Ρωσικών Δυνάμεων Σεργκέι Σουροβίκιν. «Για εμάς, η ζωή και η υγεία του ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού είναι πάντα προτεραιότητα, πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη την απειλή για τον άμαχο πληθυσμό. Βεβαιωθείτε ότι όλοι οι πολίτες που επιθυμούν μπορούν να φύγουν. Συνεχίστε με την απόσυρση των στρατευμάτων και λάβετε όλα τα μέτρα για να διασφαλιστεί η ασφαλής μεταφορά των τρένων, των όπλων και του εξοπλισμού πάνω από τον ποταμό Δνείπερο», δήλωσε ο Σόιγκου.

«Προτείνεται μια συνολική αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης για την άμυνα κατά μήκος της αριστερής όχθης του ποταμού Δνείπερου. Καταλαβαίνω ότι αυτή είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση. Επιπλέον, μέρος των δυνάμεων και των μέσων θα απελευθερωθούν και θα χρησιμοποιηθούν για ενεργές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των επιθετικών, σε άλλες κατευθύνσεις στη ζώνη επιχειρήσεων», είπε ο Σουροβίκιν.

«Ο ελιγμός των στρατευμάτων θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό», είπε ο Σουροβίκιν, συμπληρώνοντας ότι σχηματισμοί και μονάδες θα καταλάβουν αμυντικές γραμμές και θέσεις προετοιμασμένες με οχυρωματικά έργα στην αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου.

Τόνισε επίσης ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν να βομβαρδίζουν το φράγμα Καχόβκα με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος πλημμυρών που εκτός των εκατοντάδων θυμάτων που θα προκαλέσει, θα οδηγήσει και στον αποκλεισμό των ρωσικών στρατευμάτων στη αριστερή όχθη του Δνείπερου.

Ο Σουροβίκιν, ανέφερε ότι σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής, τα ρωσικά στρατεύματα αντιστέκονται επιτυχώς στις εχθρικές επιθετικές προσπάθειες. Μόνο στην περιοχή της Χερσώνας, οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβρη ανήλθαν σε πάνω από 9,5 χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες. Πάνω από 200 άρματα, 500 τεθωρακισμένα, 600 οχήματα και 50 πυροβόλα έχουν καταστραφεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι απώλειες των ρωσικών στρατευμάτων είναι επτά έως οκτώ φορές λιγότερες από αυτές του εχθρού.

Πηγή: Ria Novosti

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...