ΕΟΔΥ: Εβδομαδιαία καταγραφή των κρουσμάτων Covid-19

Διενέργεια rapid test για ανίχνευση του κορονοϊού - ΕΟΔΥ
Φώτο Αρχείου / Διενέργεια rapid test για ανίχνευση του κορονοϊού – ΕΟΔΥ / Πηγή: Eurokinissi (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Νέα μέθοδο γνωστοποίησης των κρουσμάτων ακολουθεί πλέον ο ΕΟΔΥ. Αντί για ημερήσια καταγραφή της πανδημίας που σαρώνει με νέο κύμα τη χώρα, πλέον παρουσιάζεται σε εβδομαδιαία βάση… 

Έτσι σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, των θανάτων και των διασωληνωμένων για την εβδομάδα από 4 έως 10 Ιούλη. 

Συγκεκριμένα, τη συγκεκριμένη περίοδο καταγράφηκαν 13.623 κρούσματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού (18% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 17% των λοιμώξεων. Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων ανέρχεται σε 4.058.998.

Οι θάνατοι ασθενών έφτασαν τους 16 ανά εκατομμύριο πληθυσμού (33% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.496, ενώ σήμερα οι διασωληνωμένοι είναι 109.

Επίσης, ανακοινώθηκε πως την εβδομάδα από 4 έως 10 Ιούλη, παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις, σε σχέση με τις προηγούμενες επτά ημέρες, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων έξι από τις 12 περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ. Επιπλέον καταγράφηκε σταθεροποίηση σε δύο και μείωση σε τέσσερις περιοχές. Ειδικότερα, αυξητικές ήταν οι τάσεις σε Λάρισα (132%), Βόλο (96%), Αλεξανδρούπολη (92%), Ξάνθη (85%), Θεσσαλονίκη (32%) και Πάτρα (12%), πτωτικές σε Άγιο Νικόλαο (54%), Χανιά (51%), Ηράκλειο (27%) και Αττική (14%) ενώ σταθερές σε Ιωάννινα (+1%) και Κέρκυρα (+7%).

Τέλος, έγινε γνωστό πως το σύνολο των 326 δειγμάτων που ανέλυσε το Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού για την περίοδο από 6 Ιούνη έως 1η Ιούλη ήταν θετικά στην παραλλαγή «Όμικρον».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...