Επαναλειτουργεί για επισκέπτες το αντιτορπιλικό «ΒΕΛΟΣ»

Αντιτορπιλικό "ΒΕΛΟΣ"
Το αντιτορπιλικό “ΒΕΛΟΣ” στη Θεσσαλονίκη

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, υποδέχεται και πάλι επισκέπτες το αντιτορπιλικό «ΒΕΛΟΣ» που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Μέγιστος αριθμός επισκεπτών θα είναι τα 50 άτομα με απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους.

Από Τρίτη έως και Κυριακή (κάθε Δευτέρα το πλοίο θα είναι κλειστό για το κοινό), μεταξύ 10:00-13:00 και 18:00-21:00, το «ΒΕΛΟΣ» είναι ανοιχτό για το κοινό, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στους εξωτερικούς χώρους του πλοίου και στον άνω εκθεσιακό χώρο.

«Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, τα οποία χρειάζονται, για να υπάρχει περιήγηση με ασφάλεια των επισκεπτών. Η περιήγηση, η οποία δεν γίνεται πλέον με ξεναγό, είναι κυρίως σε εξωτερικούς χώρους και σε κάποιους εσωτερικούς, όπου εκεί τηρούνται μέτρα αποστάσεως. Έχουμε βάλει ενημερωτικές πινακίδες καθ’ όλο το μήκος της διαδρομής, ώστε ο κάθε επισκέπτης μπορεί να δει τι είναι το κάθε μηχάνημα, το κάθε διαμέρισμα, να διαβάσει για την ιστορία του πλοίου. Και μέσα από μια οθόνη που παίζει σχετικό ενημερωτικό βίντεο να αποκτήσει πλήρη γνώση για το τι είναι το “ΒΕΛΟΣ”. Επίσης το πρατήριο των αναμνηστικών έχει έρθει κι αυτό στο κύριο κατάστρωμα οπότε έχουν πλέον ληφθεί όλα τα μέτρα που πρέπει από μέρους μας και μπορεί κάποιος να περιηγηθεί με ασφάλεια στο πλοίο», εξηγεί, για τις νέες συνθήκες επίσκεψης στο ιστορικό πλοίο, ο κυβερνήτης του, αρχιπλοίαρχος Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος.

Την περίοδο της καραντίνας πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης του πλοίου ενώ άνοιξαν και διαμερίσματα, τα οποία παρέμεναν κλειστά. Ανοίχτηκαν, κυρίως, διαμερίσματα που έχουν μέσα συσκευές ελέγχου συστημάτων διευθύνσεως βολής, διαμερίσματα που έχουν μέσα συσκευές διαγνωστικές και πομποδέκτες των ραντάρ το πλοίου, τον ασύρματο μάχης κ.α.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...