Επαναλειτουργούν από Δευτέρα 18 Ιανουαρίου το λιανεμπόριο και κλάδοι παροχής υπηρεσιών

EUROKINISSI

Την επαναλειτουργία από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου των επιχειρήσεων λιανεμπορίου, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών κέντρων, αλλά και κλάδων παροχής υπηρεσιών, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Τα καταστήματα θα ανοίξουν σε όλη τη χώρα, εκτός από τις περιοχές με πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, στις οποίες θα λειτουργήσουν μόνο με τη μέθοδο της παράδοσης εμπορευμάτων στην είσοδο (click away).

Η μετάβαση των καταναλωτών θα γίνεται με αποστολή SMS, συμπλήρωση εντύπου ή χειρόγραφης βεβαίωσης με την επιλογή 2, ενώ για τη σχετική μετακίνηση θα ισχύει χρονικό όριο δύο ωρών.

Προβλέπεται προαιρετικό ωράριο από τις 7 π.μ. έως τις 8 μ.μ. και προαιρετική λειτουργία την Κυριακή 24/1. Ισχύει ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων (4 πελάτες για καταστήματα έως 100 τ.μ., αναλογία ενός πελάτη για κάθε 25 τ.μ. για μεγαλύτερα καταστήματα).

Για κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, διαιτολογικές υπηρεσίες, προβλέπεται ελάχιστη απόσταση δύο μέτρα και προσέλευση κατόπιν ραντεβού, ενώ θα υπάρχει «πλαφόν» καταναλωτών ανάλογα με το εμβαδόν του καταστήματος που θα είναι πιο αυστηρό σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς.

Δείτε ακόμα...