Επανάληψη ψεμάτων από το «ΠΡΙΝ»

Φαίνεται ότι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν στην εφημερίδα «ΠΡΙΝ». Μέχρι τώρα δεν έχουν κάνει τίποτα για τους φαντάρους και εξακολουθούν να λένε διάφορα ψέματα.

Τονίζουμε ξανά ότι η αντιμετώπιση του συγχρωτισμού στα στρατόπεδα εξασφαλίζεται μόνο με τα μέτρα που προτείνει το ΚΚΕ. Όπως ανακοίνωσε απαιτεί:

Να παρθούν μέτρα για τη μείωση του συγχρωτισμού στους θαλάμους και όλους τους άλλους χώρους. Απαιτείται ΑΜΕΣΑ διαμόρφωση συνθηκών για να ελαχιστοποιηθεί η επαφή μέσα στα στρατόπεδα. Ο ζωτικός χώρος ανά στρατευμένο πρέπει να αυξηθεί σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και άμεσα να αυξηθούν οι αποστάσεις μεταξύ ατόμων στους θαλάμους και άλλους χώρους, με δεδομένο ότι η μετάδοση του ιού γίνεται με σταγονίδια και με σκόνη. 

Να επιταχθούν τώρα κιόλας ξενοδοχειακές μονάδες, ξενώνες και άλλα κατάλληλα οικήματα που υπάρχουν παντού, σε όλες τις περιοχές, προκειμένου να μεταφερθούν στρατευμένοι ώστε να μειωθεί ο συνωστισμός στους θαλάμους και να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ξεκούρασης. Να επιταχθούν τώρα κιόλας ιδιωτικά λεωφορεία και των ΚΤΕΛ για  τη μείωση του συγχρωτισμού κατά τις μετακινήσεις των στρατευμένων. Έχουμε τονίσει επίσης ότι πρέπει να υπάρξει ο αναγκαίος προγραμματισμός, ώστε οι προγραμματισμένες, αλλά και οι άδειες που δικαιούνται οι στρατευμένοι να μη χαθούν και προγραμματισμένα να δοθούν.

Το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αυτά δε λένε τίποτα. Ψελλίζουν μόνο ότι μπορεί να λυθεί ο συγχρωτισμός με άδειες. Αυτό βέβαια σημαίνει το μεγαλύτερο μέρος των στρατευμένων να πάρει άδειες διαρκείας χωρίς και αυτό φυσικά να εξασφαλίζει την υγεία των στρατευμένων, χωρίς την εφαρμογή κανόνων υγιεινής και ασφάλειας. Δε λένε επίσης τίποτα  για την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας κ.α.

Επαναφέρεται επίσης από το ΠΡΙΝ το ζήτημα σχετικά με την ΑΟΖ.  Το ΚΚΕ, όπως είναι γνωστό, λέει : «Τα νησιά, εκτός από τους βράχους που δεν έχουν οικονομική ζωή, με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας, έχουν το ίδιο δικαίωμα σε υφαλοκρηπίδα και σε ΑΟΖ, μέχρι και 200 ν.μ. από τις ακτές, όπως οι ηπειρωτικές περιοχές». Θυμίζουμε ότι σε ανακοίνωση του ΝΑΡ σχετικά με την ΑΟΖ αναφέρει: «Δεν υπάρχουν «κυριαρχικά δικαιώματα» στις διεθνείς ελεύθερες θάλασσες που κομμάτιασαν σε οικόπεδα που ονόμασαν ΑΟΖ». 

Ποιόν εξυπηρετεί αυτή η θέση του ΝΑΡ; Ας απαντήσει ο απλός κόσμος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Εμείς λέμε εξυπηρετεί την αστική τάξη της Τουρκίας, που δε δέχεται το δίκαιο της θάλασσας. Εξυπηρετεί επίσης και την αστική τάξη της Ελλάδας, η οποία έχει κατά νου συνδιαχείριση με την Τουρκία , γι’ αυτό δεν έχει  ούτε καν διακηρυκτικά ανακοινώσει, το δικαίωμα της χώρας μας με βάση το διεθνές δίκαιο. Συνδιαχείριση με την Τουρκία και τις πολυεθνικές επιδιώκουν επίσης το ΝΑΤΟ και η ΕΕ.

Γι αυτό καλούμε κάθε άνθρωπο που αισθάνεται ριζοσπάστης σε συμπόρευση με τις θέσεις του ΚΚΕ. Όσα ψέματα και αν ψελλίζουν οι ηγεσίες αυτών των δυνάμεων δεν κρύβεται η αδράνειά τους στον αγώνα των φαντάρων.

Λ.Α.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...