«Επείγον ζήτημα ενίσχυση των δυνάμεων που δίνουν την μάχη με τις φλόγες, με όλα τα απαραίτητα επίγεια και εναέρια μέσα»

φωτιά στο ρέθυμνο
Πηγή: zarpanews.gr

«Αυτή την στιγμή, επείγον ζήτημα είναι να ενισχυθούν οι δυνάμεις που δίνουν την μάχη με τις φλόγες, με όλα τα απαραίτητα επίγεια και εναέρια μέσα, ώστε να εκλεχθεί το καταστροφικό μέτωπο και να μην θρηνήσουμε θύματα», τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΤΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του για τις πυρκαγιές στον Δήμο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

«Για άλλη μία φορά, οι κάτοικοι του Δήμου Αγίου Βασιλείου, βλέπουν τις περιουσίες τους, το βιός τους και το φυσικό κάλλος της περιοχής να καταστρέφεται από πυρκαγιές. Δεν είναι η πρώτη φορά, που οι συγκεκριμένες περιοχές τυλίγονται στις φλόγες, παρόλα αυτά, δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο πρόβλεψης και αντιπυρικής προστασίας, σε μία περιοχή που είναι γνωστή για τις μεγάλες ταχύτητες των ανέμων. Αυτή την φορά, κινδύνεψαν άμεσα χωριά και εγκλωβίστηκαν οι κάτοικοί τους.

Αυτή την στιγμή, επείγον ζήτημα είναι να ενισχυθούν οι δυνάμεις που δίνουν την μάχη με τις φλόγες, με όλα τα απαραίτητα επίγεια και εναέρια μέσα, ώστε να εκλεχθεί το καταστροφικό μέτωπο και να μην θρηνήσουμε θύματα.

Για αυτό και από την πρώτη στιγμή, στελέχη του ΚΚΕ βρίσκονται στο μέτωπο, με επικεφαλής τον Νίκο Μανουσάκη, μέλος της ΕΠ Κρήτης και περιφερειακό σύμβουλο. Τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ είναι στην διάθεση των πυροσβεστικών δυνάμεων για να ενισχύσουν τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Ο λαός της περιοχής, χρειάζεται να παλέψει και μετά την φωτιά για:

  • Καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση στο 100%.
  • Επαρκή μέτρα και έργα αντιπυρικής προστασίας που να καλύπτουν τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την στελέχωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των κατά τόπους Κλιμακίων, πλήρη εξοπλισμό, σύγχρονα και αποτελεσματικά μέσα».

 Σημειώνεται ότι επερώτηση κατέθεσαν πριν λίγες μέρες οι κομμουνιστές περιφερειακοί σύμβουλοι στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για την τραγική κατάσταση της πυροπροστασίας σε όλη την Κρήτη. (Διαβάστε εδώ).

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...