Επεισόδια στη Ν. Σμύρνη: Απαλλακτικό βούλευμα για τον αποκαλούμενο «Ινδιάνο» επιβεβαιώνει το φιάσκο της αστυνομίας

EUROKINISSI

Απαλλακτικό βούλευμα εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για τον αποκαλούμενο «Ινδιάνο», που είχε συλληφθεί άδικα για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη τον Μάρτη του 2021, στη μεγάλη συγκέντρωση εργατικών σωματείων, μαζικών φορέων και χιλιάδων κατοίκων ενάντια στην απρόκλητη αστυνομική βία.

Η συγκέντρωση είχε γίνει δυο μέρες μετά την αναίτια επίθεση σε βάρος πολιτών στην πλατεία από αστυνομικούς, με πρόσχημα τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Ο 30χρονος κατηγορήθηκε ότι ήταν εκείνος που έριξε τον αστυνομικό από τη μηχανή, κάτι που είχε αρνηθεί από την πρώτη στιγμή, έμεινε στη φυλακή για 7 μήνες και διαπομπεύτηκε. Να σημειωθεί ότι απαλλακτική ήταν και η εισαγγελική πρόταση. Το βούλευμα τον απαλλάσσει από τις κατηγορίες που του είχαν αποδοθεί από την αστυνομία για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατοχή εκρηκτικών, οπλοχρησία, διατάραξη κοινής ειρήνης κ.λπ.

Υπενθυμίζεται ότι ο 30χρονος αποφυλακίστηκε τον περασμένο Οκτώβρη και στην αίτηση αποφυλάκισής του είχε καταθέσει οπτικοακουστικό υλικό που αποδείκνυε περίτρανα το φιάσκο της αστυνομίας, καθώς το επίμαχο διάστημα βρισκόταν στην Ελευσίνα.

Δείτε ακόμα...