Επιχείρηση του ρωσικού στρατού για τον έλεγχο του Ντονμπάς

Από τις συγκρούσεις στο Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας
Φώτο αρχείου / Από τις συγκρούσεις στο Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση του ρωσικού στρατού για την κατάληψη όλου του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία. Σύμφωνα με το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο στο βόρειο τομέα του μετώπου συνεχίζεται η πολιορκία και ο βομβαρδισμός του Χαρκόβου, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις εξορμούν από την πόλη Ίζιουμ για την κατάληψη των χωριών Suligivka και Dibrivne.

Στο κεντρικό τομέα του μετώπου, μάχες σημειώνονται στις πόλεις LymanTors’ke και Zelena Dolyna, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις κινούνται προς τις πόλεις Σλοβιάνσκ και Κραματόρσκ, τις τελευταίες μεγάλες πόλεις της βόρειας επαρχίας του Ντονέτσκ υπό Ουκρανικό έλεγχο. Την ρωσική επίθεση αντιμετωπίζει και η πόλη Mar’inka δυτικά της πόλης του Ντονετσκ. Στην επαρχία του Λουγκάνσκ οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν για την κατάληψη των πόλεων PopasnaRubizhne και Severodonetsk.

Στο νότιο τομέα του μετώπου, οι επιχειρήσεις εστιάζονται στον οικισμό Oleksandrivka, βόρεια του Μικολάγιεβ. Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Μικολάγιεβ, νέοι ρωσικοί βομβαρδισμοί έπληξαν την ουκρανική πόλη τα ξημερώματα. Το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN μετέδωσε από την πλευρά του ότι σε τομείς της πόλης ξέσπασαν πυρκαγιές.

Το Βρετανικό υπουργείο άμυνας εκτιμά ότι οι πολεμικές επιχειρήσεις επεκτείνονται σε μέτωπο 460 χιλιομέτρων από τον βορά προς τον νότο της ανατολικής Ουκρανίας, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν με όλους τους κλάδους των ενόπλων δυνάμεων.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...