Επιδίωξη νομιμοποίησης των κατεχόμενων εδαφών η επίσκεψη Πομπέο στη Δυτική Όχθη

επίσκεψη πομπεο στην ινδία

Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμεντ Σταγιέχ σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η προγραμματισμένη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στη Δυτική Όχθη αποτελεί επικίνδυνη ενέργεια που στόχο έχει την νομιμοποίηση των κατεχόμενων εδαφών.

Ο Μάικ Πομπέο θα γίνει ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών που επισκέπτεται έναν από τους οικισμούς οι οποίοι θεωρούνται παράνομοι από την πλειονότητα της διεθμούς κοινότητας.

Η επίσκεψη που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα είναι ένας τρόπος «νομιμοποίησης των εδαφών» που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο Σταγιέχ την Παρασκευή, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος της Axios ανέφερε ότι ο κορυφαίος διπλωμάτης θα προσγειωθεί στο Ισραήλ την Τετάρτη και αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και άλλους αξιωματούχους.

Το ταξίδι στοχεύει στην ανάδειξη της αλλαγής της πολιτικής της κυβέρνησης του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Ισραήλ.

Η επίσκεψη του Πομπέο στο Ισραήλ πραγματοποιείται ακριβώς ένα χρόνο αφότου δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν θεωρουν παράνομους τους εβραϊκούς οικισμούς στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, γεγονός που θέτει την Ουάσινγκτον σε αντίθεση με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Πηγή: Aljazeera

Δείτε ακόμα...