Επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Την πλήρη εφαρμογή των κυρώσεων στη Ρωσία από όλους θέλει ο πρωθυπουργός

Μητσοτάκης τηλεφωνική επικοινωνία
Πηγή: Eurokinissi

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά από πρωτοβουλία του Ουκρανού προέδρου. 

Στην επικοινωνία του, ο Κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε τη θέση και τη δράση της ελληνικής κυβέρνησης στο πλευρό των “συμμάχων”, ΕΕ και ΝΑΤΟ και των αποφάσεων τους, μέρος των οποίων είναι οι κυρώσεις στη Ρωσία και η αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία.

Όπως έγινε γνωστό από την ελληνική κυβέρνηση, ο Κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην Ουκρανία. Υποστήριξε πως η ΕΕ έστειλε ένα σημαντικό πολιτικό μήνυμα στήριξης στην Ουκρανία από τη Σύνοδο της Γαλλίας και τάχθηκε υπέρ «της πλήρους εφαρμογής των κυρώσεων προς τη Ρωσία από το σύνολο των κρατών» προκειμένου να πιεστεί η Μόσχα για να σταματήσει τις επιθέσεις.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι συζήτησαν «για την αποστολή βοήθειας και την υποδοχή προσφύγων ομογενών και Ουκρανών», την ανάγκη «διάνοιξης ανθρωπιστικού διαδρόμου για την ασφαλή έξοδο, αλλά και την πρόσβαση του ανθρωπιστικού υλικού».

Σύμφωνα με γραφείο του πρωθυπουργού, ο Κ. Μητσοτάκης εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για την ασφαλή μετακίνηση του Έλληνα γενικού προξένου στη Μαριούπολη και των λοιπών εγκλωβισμένων στο κτίριο του ΟΑΣΕ.

Δείτε ακόμα...