Επικοινωνία Πομπέο με ΥΠΕΞ της Αιγύπτου

Πομπέο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στην Αθήνα
Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο / Πηγή: Eurokinissi

Φουντώνουν οι διεργασίες και οι πιέσεις για λύση στη Λιβύη. Στο παιγνίδι έχουν μπει για τα καλά μεγάλες δυνάμεις όπως η Ρωσία, η ΕΕ και οι ΗΠΑ, πέρα απ’ την μέχρι τώρα εμπλοκή της Τουρκίας και τις απειλές της Αιγύπτου για επέμβαση αν της ζητηθεί. Στο φόντο αυτών των εξελίξεων πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του Υπουγού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπεό με τον Αιγύπτιο ομόλογό του.

Εκτός της Λιβύης συζητήθηκαν και οι εξελίξει στην Παλαιστίνη, τη Συρία και την Υεμένη στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες οι υπουργοί, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου.

Οι κ.κ. Μάικ Πομπέο και Σάμεχ Σούκρι αναφέρθηκαν στις προσπάθειες του Καΐρου για την επίτευξη σταθερότητας καθώς και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας όπως την αντιλαμβάνεται ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός και των ξένων παρεμβάσεων στην περιοχή.

Παράλληλα, ο αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών έθεσε επίσης τις εξελίξεις στο Μεγάλο Φράγμα της Αιθιοπίας, αναφερόμενος στο αδιέξοδο που παρατηρείται στις πρόσφατες συνομιλίες, και το οποίο οφείλεται – κατά την άποψη του κ. Σάμεχ Σούκρι – στην «αδιαλλαξία της Αιθιοπίας».

Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις τους και τον συντονισμό τους κατά την προσεχή περίοδο για όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...