Επικοινωνία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον Γάλλο Ομόλογό του

Στη συνέχεια των τελευταίων εξελίξεων σε σχέση με την Γαλλία, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του Στρατηγό Thierry Burkhard την Δευτέρα 04 Οκτωβρίου 2021.

Κατά την διάρκειά της τηλεφωνικής συνομιλίας, που όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ «διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα», συζητήθηκαν θέματα με έμφαση στην πρόσφατη υπογραφή της συμφωνίας «Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης για τη Συνεργασία στην Άμυνα και στην Ασφάλεια» μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, καθώς και στην πρόσκτηση Γαλλικών οπλικών συστημάτων.

Ειδικότερα συζήτησαν θέματα που άπτονται της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας, καθώς και για τις τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις» που αφορούν στην περιοχή της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Ολοκληρώνοντας την τηλεφωνική τους επικοινωνία, οι δύο Αρχηγοί συμφώνησαν να συναντηθούν τόσο οι ίδιοι όσο και αρμόδιοι επιτελείς τους το συντομότερο δυνατό, για περαιτέρω συντονισμό των ενεργειών τους.

Δείτε ακόμα...