Επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο Ισραήλ με επικίνδυνη ατζέντα για τους λαούς της περιοχής

Ο Α/ ΓΕΕΘΑ στο Ισραήλ, Ιούνιος 2022
Ο Α/ ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος στο Ισραήλ, Ιούνιος 2022

Από την Τρίτη 07 έως την Πέμπτη 09 Ιουνίου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κ. Φλώρος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, μετά από πρόσκληση του oμολόγου του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας Αντιστρατήγου Aviv Kohavi.

Η επίσκεψη του Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ και η συνεργασία που είχε με τις αρχές του κράτους δολοφόνου είναι ένα ακόμα δείγμα της της επιθετικότητας που διακρίνει την ελληνική αστική τάξη και το κράτος της. Στη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ γίνεται χαρακτηριστικά  αναφορά “στην διαρκή εμβάθυνση της Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο Χωρών”, όπως και “στις τρέχουσες προκλήσεις άμυνας και ασφαλείας που αντιμετωπίζουν οι 2 Χώρες, όπως και στις δυσμενείς συνέπειες του αναθεωρητισμού και της παραβατικότητας έναντι της διεθνούς νομιμότητας …”. Αποδεικνύεται επομένως αφενός η επιδιωκόμενη σύσφιξη των σχέσεων, ενώ στο βωμό του “τουρκικού αναθεωρητισμού” που προβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ, ξεπλένει και τις ισραηλινές θέσεις και επιδρομές σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Η στρατιωτική συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο Χωρών,  σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ έχει σκοπό εκτός από την “επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και της διαλειτουργικότητάς τους“, επίσης και “την ενίσχυση των προσπαθειών της Ελλάδας και του Ισραήλ για την διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής”. Τώρα ποια είναι η σταθερότητα και η ασφάλεια που “απολαμβάνουν” οι λαοί της Παλαιστίνης, του Λιβάνου, της Συρίας και της  Κύπρου παραμένει ερώτημα που πρέπει να προβληματίσει όλους μας.

Η επίσκεψη του Έλληνα ο Α/ΓΕΕΘΑ στο Ισραήλ, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, κατά κάποιο τρόπο και “επιμορφωτική”, περιλάμβανε ενημέρωση στην Διεύθυνση Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας (UNIT 9900),  όπως και στο Ισραηλινό Ναυτικό και τις Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων του (Flotilla 13, Sea Air Land – SEALs) στην Ναυτική Βάση του ATLIT. Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του Α/ΓΕΕΘΑ ήταν η Αεροπορική Βάση του PALMACHIM, όπου ενημερώθηκε για την Ισραηλινή Αεράμυνα, για τα χαρακτηριστικά των Συστημάτων IRON DOME, DAVID’s SLING και ARROW 3, καθώς και για την αποστολή και τις δυνατότητες της Μοίρας των UAV HERON της Ισραηλινής Αεροπορίας, με τα οποία ήδη επιχειρεί και η Χώρα μας. 

Κατά την επίσκεψή του, ο Στρατηγός Κ. Φλώρος συναντήθηκε επίσης με τον Υπουργό Άμυνας κ. Benny Gantz και τον Πατριάρχη της Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης Θεόφιλο Γ΄.

Δείτε ακόμα...