Επίσκεψη του ΚΚΕ στο 417 ΝΙΜΤΣ και στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών

Από την επίσκεψη στο 401 ΓΣΝΑ

Την Τρίτη 1 Φλεβάρη, κλιμάκιο του ΚΚΕ, στο οποίο συμμετείχε ο Νίκος Παπαναστάσης βουλευτής και αντισυνταγματάρχης ε.α. καθώς και ο Λάζαρος Ανδρόπουλος μέλος του Τμήματος Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας της ΚΕ του ΚΚΕ και συντάκτης του www.alt.gr, επισκέφθηκαν το Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ) και το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Κατά την επίσκεψη στο ΝΙΜΤΣ υπήρξε συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή, αντιστράτηγο ε.α. (ΥΙ) Νούλη Παναγιώτη και μέλη της διοίκησης του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, όπου και τους έγινε ενημέρωση για θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του το ΝΙΜΤΣ.

Το ΝΙΜΤΣ, είναι ένας φορέας που εποπτεύεται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και παρέχει πλήρεις νοσοκομειακές υπηρεσίες στα στελέχη του Στρατού Ξηράς και της Ελληνικής Αστυνομίας, στους απόστρατους αυτών των κλάδων, αλλά και στα μέλη των οικογενειών τους καθώς και στο σε αποστρατεία προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Από την επίσκεψη στο ΝΙΜΙΤΣ

Κατά την συζήτηση, μεταξύ των άλλων προέκυψε ότι βασικά προβλήματα που επηρεάζουν την λειτουργία του ΝΙΜΤΣ είναι, η υποστελέχωσή του, κυρίως στο νοσηλευτικό προσωπικό, στοιχείο που αποτελεί και την κύρια αιτία, όπου σήμερα δύο (2) πτέρυγες του νοσοκομείου παραμένουν κλειστές ότι το 10% του προσωπικού βρίσκεται σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού του καθώς και η συμμετοχή του στις εφημερίες του Ε.Σ.Υ, με τις διαθέσιμες για το λόγο αυτό κλίνες να βρίσκονται σχεδόν σε πληρότητα.

Όσον αφορά τη σύνθεση του προσωπικού που υπηρετεί στο ΝΙΜΤΣ και προβλήματα που προκύπτουν απ’ αυτή, είναι ότι υπάρχει σ’ αυτό μεγάλος αριθμός επικουρικών εργαζομένων, με το 50% αυτών να είναι νοσηλευτικό προσωπικό, αναμένοντας τους επόμενους μήνες τη διακοπή της εργασίας τους, επίσης δεν υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός ειδικευόμενων γιατρών κυρίως στις κλινικές, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ουρολογική κλινική όπου δεν υπάρχει κανείς ειδικευόμενος γιατρός.

Τέλος, την οικονομική κατάσταση του νοσοκομείου επιβαρύνει ιδιαίτερα το υφιστάμενο χρέος του ΕΟΠΥΥ προς το ΝΙΜΤΣ, το οποίο για την τελευταία δεκαετία ανέρχεται στο ποσό των 75.000.000 ευρώ.

Συνάντηση με το Σύλλογο εργαζομένων πολιτικού προσωπικού ΝΙΜΤΣ

Μετά το τέλος της συνάντησης με τα μέλη της διοίκησης του ΝΙΜΤΣ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο και την ταμία του συλλόγου των εργαζομένων. Τα μέλη της διοίκησης παρέδωσαν στο βουλευτή του ΚΚΕ υπόμνημα με αιτήματα όπως, η λειτουργική ολοκλήρωση του νέου οργανογράμματος του ΝΙΜΤΣ και η ένταξη των εργαζόμενων του νοσοκομείου, στους δικαιούχους νοσηλείας στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ δήλωσε τη συμπαράσταση του Κόμματος στα αιτήματα του προσωπικού και δεσμεύτηκε να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, νέα συνάντηση του ΚΚΕ με τους εργαζόμενους, για διεξοδικότερη συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Από την επίσκεψη στο ΝΙΜΙΤΣ

Επίσκεψη στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ στη συνέχεια, επισκέφθηκε το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και συναντήθηκε με τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Το 401 ΓΣΝΑ είναι το μεγαλύτερο στρατιωτικό νοσοκομείο της χώρας, που παρέχει πλήρη και σύγχρονη νοσοκομειακή νοσηλεία στα στελέχη του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στα μέλη των οικογενειών τους, στα εν αποστρατεία στελέχη του Στρατού Ξηράς και τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και στο εν ενεργεία και αποστρατεία προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και τα μέλη των οικογενειών τους. Ακόμη νοσηλεύονται κάτοικοι των νήσων Σαμοθράκη, Άγιος Ευστράτιος, Αστυπάλαια, Κάσος, Τήλος, Νίσυρος, Χάλκη, Καστελόριζο και Σύμη.

Βασικό πρόβλημα του 401 ΓΣΝΑαποτελεί η υποστελέχωσή του, με το υπάρχον προσωπικό να καλείται να ανταπεξέλθει σε υποχρεώσεις σε παροχή υπηρεσιών σημαντικά αυξημένες και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε από τη διοίκηση ότι το ποσοστό νοσηλειών το 2021 σε σχέση με το 2020 ήταν σημαντικά αυξημένο, ενώ το εργαζόμενο προσωπικό είχε μειωθεί.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ ξεναγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου, όπου ήταν εμφανές το υψηλό επίπεδο παροχής νοσηλείας, στοιχείο που απεικονίζει την υψηλού επιπέδου συνεισφορά του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...