Αμερικάνικος Τύπος: Σωροί νεκρών σε αποσύνθεση σε γραφείο τελετών

ΗΠΑ

Ο καπιταλισμός χωρίς μακιγιάζ… Συνεχίζουν να σοκάρουν οι ειδήσεις από την «Μέκκα του Καπιταλισμού». Δεκάδες σώματα βρέθηκαν σε αποσύνθεση σε φορτηγά σε γραφείο τελετών του Μπρούκλιν.
Σήμερα κάνουμε το γύρο του κόσμου μέσα από τις σελίδες των αστικών εφημερίδων των ΗΠΑ.

The New York Times

Αισιοδοξία και αμφιβολίες για μια πιθανή θεραπεία. Τα αποτελέσματα από τη δοκιμή ενός πειραματικού φαρμάκου βοήθησαν στην άνοδο της χρηματιστηριακής αγοράς των ΗΠΑ, σημάδι της ανάγκης για την ανακάλυψη αποτελεσματικής θεραπείας κατά του κορονοϊού. Ο Δρ Anthony Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, δήλωσε ότι η δοκιμή του αντιιικού φαρμάκου remdesivir, που πραγματοποιήθηκε από τον Gilead, έδειξε ότι η εφαρμογή του φαρμάκου θα μπορούσε να επιταχύνει την θεραπεία σε ασθενείς μολυσμένους με τον ιό. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων πιθανότατα θα δώσει έγκριση για το remdesivir, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος στους ΝΥ Times.

Δεκάδες σώματα βρέθηκαν σε αποσύνθεση σε φορτηγά σε γραφείο τελετών του Μπρούκλιν. Οι γείτονες παραπονέθηκαν για δυσάρεστη οσμή που προερχόταν από φορτηγά που σταθμεύουν έξω από το σπίτι τους, τα οποία είχαν σπασμένο καταψύκτη.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός συμπλήρωσε ένα έτος με μια εκλογική νίκη, ένα διαζύγιο, μια εμπλοκή απειλητική για τη ζωή του με τον κορονοιό, για να μην αναφέρουμε το Brexit και την πανδημία, η οποία σκότωσε περισσότερους από 26.000 ανθρώπους στη χώρα του. Τώρα ο κ. Τζόνσον είναι ο περήφανος πατέρας ενός αγοριού, το πέμπτο, έκτο ή έβδομο παιδί του, ανάλογα με το ποιος μετράει. Ωστόσο, η κυβέρνησή του αντιμετωπίζει σκληρά ερωτήματα σχετικά με το γιατί η Βρετανία απέτυχε να εξασφαλίσει αρκετές μάσκες ή γάντια για γιατρούς και νοσοκόμες, φαίνεται πιθανό να μην μπορέσει να κάνει τεστ 100.000 την ημέρα μέχρι το τέλος αυτού του μήνα και δεν έχει καταθέσει ένα σχέδιο για την άρση των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν στις 23 Μαρτίου. Ο αριθμός των θανάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε σε 26.097, ένα από τα υψηλότερα σύνολα στην Ευρώπη, αφού η κυβέρνηση συμπεριέλαβε αυτούς που πέθαναν σε γηροκομεία ή στα σπίτια τους.

Σε ολόκληρη την ήπειρο:

Καθώς οι ευρωπαϊκές εταιρείες μειώνουν τις δραστηριότητές τους λόγω της πανδημίας, ορισμένες φαίνεται να στοχεύουν στους εργαζόμενους που είναι ο ευκολότερος στόχος  ή έχουν τη λιγότερη διαπραγματευτική δύναμη, παρά τα ισχυρά συνδικάτα και τους αυστηρούς εργατικούς νόμους. «Αυτοί που ήταν ήδη αδύναμοι, που είχαν ήδη χειρότερες συνθήκες εργασίας, είναι τώρα αυτοί που υποφέρουν», δήλωσε η Mira Neumaier, επικεφαλής της ομάδας πολιτικής αεροπορίας στη γερμανική ένωση εργαζομένων Ver.di.

Αναπήδηση της αγοράς: Το S&P 500 έκλεισε την Τετάρτη με κέρδος 2,7%, παρά τα στοιχεία που δείχνουν ότι η οικονομία των ΗΠΑ συρρικνώθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους κατά 4,8%, τη χειρότερη τριμηνιαία συρρίκνωση από το 2008. Οι χρηματοπιστωτικές αγορές σε ολόκληρη την Ασία αυξήθηκαν την Πέμπτη, μια μέρα αισιόδοξη για τη Wall Street.

Να τι άλλο συμβαίνει

Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus χαρακτήρισε την πανδημία ως «τη σοβαρότερη κρίση» που γνωρίζει η βιομηχανία καθώς ανέφερε ότι η εταιρεία είχε καθαρή ζημιά 481 εκατομμυρίων ευρώ (περίπου 522 εκατομμύρια δολάρια) το πρώτο τρίμηνο του 2020. Δεν ήταν δυνατή η παράδοση 60 αεροσκαφών της εταιρείας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Στις ΗΠΑ ο αντίπαλος της Airbus, η Boeing, ανέφερε καθαρή απώλεια 641 εκατομμυρίων δολαρίων το τρίμηνο και είπε ότι θα μειώσει τις 16.000 θέσεις εργασίας, περίπου το 10% του προσωπικού της. Η εταιρεία δήλωσε ότι δεν αναμένει ότι τα αεροπορικά ταξίδια θα ανακάμψουν στα επίπεδα που ήταν πριν από την πανδημία, για τρία χρόνια.

Εθνικό Λαϊκό Συνέδριο: Η Κίνα δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει την πολύ καθυστερημένη ετήσια συγκέντρωση, το πιο σημαντικό πολιτικό της χώρας, στο Πεκίνο στα τέλη του επόμενου μήνα.

Η «άνευ προηγουμένου» μείωση της χρήσης ορυκτών καυσίμων, που οφείλεται στην κρίση Covid-19, είναι πιθανό να οδηγήσει σε πτώση σχεδόν 8% της εκπομπής ρύπων, τη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ, όπως δήλωσε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας. Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι οι εκπομπές θα μπορούσαν εύκολα να αυξηθούν ξανά όταν υποχωρήσει η πανδημία.

Υεμένη: Η πρώτη επιβεβαιωμένη εξάπλωση του κοροναϊού αναφέρθηκε στο λιμάνι του Άντεν, προκαλώντας νέες εκκλήσεις για ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στον εμφύλιο πόλεμο από τα Ηνωμένα Έθνη.

Οι αυτοκινητόδρομοι του Περού γέμισαν με οικογένειες που φεύγουν από τα αστικά κέντρα λόγω του ιού. Ο φόβος από τον ιό και την απώλεια θέσεων εργασίας στις πόλεις σπρώχνει πολλούς πίσω στην ύπαιθρο, αναστρέφοντας μια δεκαετή  τάση αστικής μετανάστευσης και προκαλεί ανησυχία για μια κρίση δημόσιας υγείας στις αγροτικές περιοχές.

Η Νότια Κορέα, κάποτε μεταξύ των χωρών που επλήγησαν περισσότερο, είχε την πρώτη της μέρα χωρίς κρούσμα. Το Χονγκ Κονγκ δεν έχει αναφέρει νέα κρούσματα για μέρες.

The Washington Post

Οι ελπίδες αυξάνονται για πειραματική φαρμακευτική θεραπεία για το covid-19. Tην ημέρα που ο αριθμός των θανάτων των ΗΠΑ στην πανδημία πέρασε τους 60.000, ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας για τις μολυσματικές ασθένειες στη χώρα δήλωσε ότι τα αποτελέσματα μιας πρώτης δοκιμής που αφορούσε το remdesivir ήταν ένα ενθαρρυντικό σημάδι.

Ο αριθμός των γηροκομείων που ανέφεραν κρούσματα covid-19 διπλασιάστηκε την περασμένη εβδομάδα, με περισσότερες από 1 στις 6 εγκαταστάσεις σε εθνικό επίπεδο να έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με μια ανάλυση της Washington Post.Η άνοδος οφείλεται εν μέρει σε πρόσφατα δημοσιευμένες πληροφορίες για νέες μολύνσεις από τον ιό σε πολιτείες όπως το Μίσιγκαν, το Μέριλαντ, το Κεντάκι και η Νότια Καρολίνα. Ορισμένες πολιτείες δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιήσει τα ονόματα των γηροκομείων. Στο Νιου Τζέρσεϋ, δεύτερη μετά τη Νέα Υόρκη σε συνολικό αριθμό επιβεβαιωμένων περιπτώσεων κορονοϊού, αξιωματούχοι υγείας ανέφεραν λοιμώξεις στο 80% των σπιτιών της πολιτείας

New York Post

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στο Reuters την Τετάρτη ότι δεν πιστεύει σε δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον πιθανό Δημοκρατικό αντίπαλό του, Τζο Μπάιντεν, να προηγείται για τις  προεδρικές  εκλογές. «Πιστεύω ότι οι άνθρωποι αυτής της χώρας είναι έξυπνοι. Και δεν νομίζω ότι θα βάλουν έναν άνδρα που είναι ανίκανος. Και δεν εννοώ ανίκανος λόγω μιας κατάστασης που έχει τώρα. Εννοώ ότι είναι ανίκανος για 30 χρόνια. Όλα όσα έκανε ήταν άσχημα. Η εξωτερική πολιτική του ήταν καταστροφή», είπε ο Τραμπ.

Πάνω από το 70 τοις εκατό των κρατουμένων στις ομοσπονδιακές φυλακές έχουν κορονοϊό. Η απάντηση του ομοσπονδιακού γραφείου φυλακών στην αυξανόμενη κρίση κορονοϊού στις φυλακές έχει προκαλέσει ανησυχία μεταξύ των συνηγόρων και των δικαστών σχετικά με το εάν η υπηρεσία κάνει αρκετά για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των σχεδόν 150.000 κρατουμένων που είναι φυλακισμένοι σε ομοσπονδιακές εγκαταστάσεις. Και παρόλο που οι αξιωματούχοι έχουν τονίσει ότι τα ποσοστά μόλυνσης και θανάτου μέσα στις φυλακές είναι χαμηλότερα σε σύγκριση με τα έξω, νέα στοιχεία που παρέχονται από το Γραφείο Φυλακών δείχνουν ότι από 2.700 τεστ για τον ιό, σχεδόν 2.000 επέστρεψαν θετικά, υποδηλώνοντας έντονα ότι υπάρχουν πολύ περισσότερες περιπτώσεις που δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Το Netflix θα δημιουργήσει μια σειρά σχετικά με την κοινωνική απόσταση. Είναι κάτι που γνωρίζουμε σήμερα καλά, τις κοινωνικές αποστάσεις. Από το Zoom στο Facetime, στο Skype, έχουμε προσαρμοστεί στον νέο τρόπο ζωής που μας έχει ωθήσει η πανδημία του ιού. Αλλά πώς θα το έκανε αυτό για μια ταινία; Εκεί μπαίνει η Jenji Kohan, δημιουργός του “Orange Is The New Black”. Η σειρά θα έχει τίτλο “Social Distance” και θα προβληθεί από το Netflix. Όλοι οι συμμετέχοντες εργάζονται διαδικτυακά. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ημερομηνία προβολής από το Netflix ή τη Jenji Kohan.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...