Επιστολή διαμαρτυρίας από καταδρομείς 6ου ΕΤΕΘ ( Α’ ΜΑΚ) Ρόδου

Καταδρομείς - Στρατιώτες - Στρατευμένοι - Φαντάροι
Φώτο Αρχείου / Καταδρομείς / Πηγή: Eurokinissi

Είμαστε στρατιώτες καταδρομείς που υπηρετούμε στο 6ο ΕΤΕΘ (Α’ ΜΑΚ) στην Ρόδο. Στέλνουμε επιστολή διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη κατάσταση που έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι το τελευταίο διάστημα.

Την θητεία μας την κάνουμε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για εμάς και τις οικογένειες μας καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη οικονομική κρίση και πανδημία. Η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα μέτρο για την υπεράσπιση της υγείας του λαού και των στρατευμένων, τσακίζει όποιο δικαίωμα έχει απομείνει για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Την ίδια στιγμή ενώ για τους στρατευμένους νέους και τις ανάγκες τους  δε δίνει Ευρώ, δίνει δισεκατομμύρια για το ΝΑΤΟ, στέλνει Πάτριοτ στη Σαουδική Αραβία και μπλέκει όλο και περισσότερο τη χώρα μας στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς στην περιοχή μας.

Ενώ κάνουμε την θητεία μας, πέρα από τις εκπαιδεύσεις και τις υπηρεσίες που πραγματοποιούμε, δεν έχουμε σχεδόν καθόλου ελεύθερο χρόνο ή χρόνο ξεκούρασης καθώς πραγματοποιούμε συνεχώς εργασίες στον χώρο του στρατοπέδου.

Το ευχαριστώ που λάβαμε για όσες εργασίες έχουμε κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα και για την καθημερινότητα που βιώνουμε είναι:

– Σε ορισμένες περιπτώσεις να γίνονται εργασίες ακόμα και σε ώρες φαγητού / μεσημεριανής ανάπαυσης ή σε ώρες εξόδου.

– Να μην δίνονται σε στρατιώτες άδειες που δικαιούνται και είναι υποχρεωτικό να δοθούν όπως άδειες αιμοδοσίας σε όσους προσφέρουν αίμα και φοιτητικές άδειες στους φοιτητές.

– Να μην δίνονται τιμητικές άδειες σε στρατιώτες που είχαν ενημερωθεί πως θα λάβουν για την καθημερινή συνεισφορά τους όλους τους προηγούμενους μήνες.

Ενώ για κάποιους πλησιάζει η άδεια απολύσεως καθώς και το Πάσχα όλοι οι στρατιώτες αισθάνονται την ανάγκη να έρθουν σε επαφή με τις οικογένειες τους μετά από πολύ καιρό.

Ζητάμε:

– Οικονομική ενίσχυση όλων των στρατιωτών ενόψει Πάσχα.

– Να δοθούν κανονικά όλες οι άδειες σε όλους τους στρατιώτες.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...