Επιστολή ΕΛΔΥΚαριων από το στρατόπεδο στον Αυλώνα

Στρατιώτες στο ΚΕΤΘ-Αυλώνα
Πηγή: Eurokinissi

Χθες 27/5 ξεκίνησαν οι επαναπατρισμοί της Δ’ ΕΣΣΟ/2019 στο στρατόπεδο του Αυλώνα. Η ενημέρωση που μας είχε γίνει από τις μονάδες μας στην Κύπρο είναι ότι θα περάσουμε τεστ κορονοϊού στο αεροδρόμιο και θα μεταφερθούμε στο στρατόπεδο για φιλοξενία 5 ημερών. Μετά τις 5 μέρες θα περάσουμε δεύτερο τεστ κορονοϊού και μόλις βγουν τα αποτελέσματα θα πάμε στις μονάδες μας βγαίνοντας επιτέλους από το καθεστώς της καραντίνας όπου είμαστε από τις 15 Μαρτίου.

Όντως στο αεροδρόμιο περάσαμε το πρώτο τεστ και με στρατιωτικά λεωφορεία μεταβήκαμε στο στρατόπεδο του Αυλώνα. Εκεί υπεύθυνος αξιωματικός μας μίλησε για τις μεταθέσεις μας και μας διαβεβαίωσε ότι μόλις βγουν τα αποτελέσματα του δεύτερου τεστ θα φύγουμε από την καραντίνα. Μας ενημέρωσε ότι τα αποτελέσματα κάνουν να βγουν 24 ώρες. Έπειτα, μεταφερθήκαμε στους θαλάμους φιλοξενίας. Τα κτήρια είχαν να λειτουργήσουν χρόνια και τα σημάδια της φθοράς ήταν εμφανή. Κρεβάτια με σχισμένα καλύμματα, χαλασμένες τουαλέτες και παρατημένα λουτρά ήταν οι πρώτες εικόνες που αντικρίσαμε.

Οι αξιωματικοί είχαν την διάθεση να μας βοηθήσουν και να λύσουμε ό,τι τουλάχιστον μπορεί να σωθεί από αυτές τις παλιές εγκαταστάσεις. Στην απογευματινή αναφορά μας έγινε ενημέρωση από έναν αξιωματικό πως οι διαταγές έρχονται από την Πολιτική Προστασία κι όχι από τον Ελληνικό Στρατό. Μας εξήγησε πως το πρωτόκολλο προβλέπει 14 μέρες καραντίνα και ότι υπάρχει και αυτό το σενάριο, καθώς μπορεί να αργήσει να έρθει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να μας κάνει τα δεύτερα τεστ κορονοϊού ή ότι μπορεί να μην υπάρχουν τα χρήματα να γίνουν τεστ για πάνω από 500 οπλίτες.

Όντας κλεισμένοι στο στρατόπεδο για πάνω από δύο μήνες η υπομονή μας έχει τελειώσει και ζητάμε:

  • Να δοθεί μια ξεκάθαρη απάντηση και να μην υπάρχουν κωλυσιεργίες στην διεξαγωγή των δεύτερων τεστ.
  • Να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για την ανθρώπινη διαβίωση στο στρατόπεδο του Αυλώνα.
Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...