Επιστολή φαντάρων από ΕΛΔΥΚ

στρατιώτες ΕΛΔΥΚ
Στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ / Πηγή: Eurokinissi

Αναστάτωση και φωνές εκνευρισμού προκάλεσε σε στρατόπεδα της ΕΛΔΥΚ η απόφαση για πάγωμα αδειών με αφορμή την κατάσταση επιφυλακής. Συγκεκριμένα, για την Β’ ΕΣΣΟ του 2020, αρκετοί φαντάροι δεν είχαν προλάβει να πάρουν κάποιο γκρουπ άδειας ακόμα και περίμεναν με ανυπομονησία την σειρά τους. Οι φαντάροι αυτοί δεν έχουν καταφέρει να πάρουν καμία άδεια (ορκωμοσία, Πάσχα κλπ) λόγω κορονοϊού με αποτέλεσμα, 5 μήνες μετά την μέρα που παρουσιάστηκαν, να μην έχουν γυρίσει ούτε για μια μέρα στο σπίτι τους.

Για πολλούς από αυτούς η ανυπομονησία τους να πάρουν λίγες μέρες άδεια για να μπορέσουν να δουν τους φίλους και την οικογένειά τους είναι τεράστια. Κάτι τέτοιο όμως δεν θα γίνει ακόμα γιατί τα γκρουπ για άδειες πάγωσαν προσωρινά μιας και όλος ο στρατός βρίσκεται σε επιφυλακή λόγω της NAVTEX της Τουρκίας και της αντίστοιχης παρουσίας του τούρκικου ερευνητικό πλοίου σε ελληνικά ύδατα.

Στο στρατόπεδο, μετά την ανακοίνωση για το πάγωμα των αδειών, επικράτησε εκνευρισμός. Οι φαντάροι της Β ΕΣΣΟ έχουν μείνει στο νησί πάνω από 4 μήνες συνεχόμενους με 25 από αυτούς να είναι καραντίνα, και είναι απολύτως λογικό να ζητάνε τις άδειές τους για Ελλάδα άμεσα. Ο Ταξίαρχος, σε μια προσπάθειά του να ηρεμήσει τα πλήθη, εξήγησε πως το πρόβλημα δεν είναι στην ίδια την άδεια αλλά στο ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να πάνε στην Ελλάδα, ενώ πρότεινε σε όσους θέλουν να πάρουν κάποιες μέρες στο νησί. Αυτό για αρκετούς είναι αδύνατο, μιας και το κόστος του να μείνεις στο νησί σε κάποιο δωμάτιο είναι αυξημένο, ενώ για κάποιους ακόμα και απαγορευτικό.

Ταυτόχρονα, τα στελέχη δηλώνουν πως καταλαβαίνουν την αγανάκτηση των φαντάρων αλλά συνιστούν υπομονή μιας και «δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω».

Φαντάροι από την ΕΛΔΥΚ

Δείτε ακόμα...