Επιστολή φαντάρων από το 518 ΜΠ/ΤΠ στο Κάτω Νευροκόπι

Φαντάροι-άσκηση
Φαντάροι-άσκηση / Πηγή: Eurokinissi

Η κατάσταση στο 518 ΜΠ/ΤΠ στο Κάτω Νευροκόπι δείχνει την εγκατάλειψη που υφίσταται οι στρατιωτικές μονάδες και μάλιστα σε σύνθετες συνθήκες.

Εδώ και κάποιες μέρες κόβεται το νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα και κυρίως μέσα στην μέρα. Αντιπαρερχόμαστε το γεγονός πως μιλάμε για συνθήκες καύσωνα γεγονός που κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη διαβίωσή μας και πάμε στα μέτρα προστασίας. 50+ κρούσματα κάθε μέρα, νέα μέτρα και στο στρατόπεδο αν και μας μείνανε τα αντισηπτικά ξεμείναμε από το βασικό…το νερό. Πλέον τίθεται θέμα βασικής υγιεινής με τις πολύωρες διακοπές νερού, καθώς το να μπεις για μπάνιο, ή να πλύνεις τα χέρια σου είναι ακατόρθωτο μέσα στην μέρα.

Η απάντηση των στελεχών είναι πως κάθε χρόνο υπάρχει πρόβλημα λειψυδρίας.

Χρόνια ολόκληρα λοιπόν το 518 μένει χωρίς νερό και το πρόβλημα άλυτο. Και μπαίνει το ερώτημα: Φταίνε οι διοικήσεις που λύνουν το πρόβλημα με το να γεμίζουν βυτία έκτακτης ανάγκης για να παίρνουμε κουβάδες νερό; Φταίει που μπαίνει σε δεύτερη μοίρα η διαβίωση μας για να στηριχτεί η ανταγωνιστηκότητα και η ανάπτυξη των λίγων;

Εμείς ξέρουμε πως όλα αυτά τα συνθέτουν οι πολιτικές των κυβερνήσεων που δίνουν δισ. ολόκληρα στους “συμμάχους” που προωθούν το παζάρεμα των υδάτων, ενώ από την άλλη αφήνουν τις μονάδες στην μοίρα τους. Μόνο που την επόμενη φορά που οι πατριωτικές/εθνικιστικές κορώνες της κυβέρνησης δε θα λήξουν με τα παζάρια του πλούτου μας να θυμηθούν ότι οι στρατιώτες σε αυτές τις μονάδες θα πρέπει να βάλουν πλάτη.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Τη γρήγορη και άμεση επίλυση του προβλήματος. Να γίνει η μονάδα λειτουργική.

Μέτρα προστασίας. Χορήγηση ατομικών αντισηπτικών, μασκών και γαντιών. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας.

Πλήρης αποσυμφόρηση θαλάμων. Καθημερινές απολυμάνσεις από εξειδικευμένο προσωπικό.

Στρατιώτες του 518 ΜΠ/ΤΠ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...