Επιστολή συζύγου στρατιωτικού, μητέρας ΑμεΑ: Να αποσυρθεί το άρθρο 69 του Ν/Σ του ΥΠΕΘΑ

EUROKINISSI

Το alt.gr έλαβε και δημοσιεύει επιστολή συζύγου στρατιωτικού, μητέρας ΑμεΑ, σχετικά με το άρθρο 69 στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο: «Ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και λοιπές διατάξεις», το οποίο προβλέπει μετάθεση μετά την πάροδο έξι (6) ετών των πολυτέκνων, τριτέκνων και γονέων μονογονεϊκών οικογενειών με αποτέλεσμα να καταργεί το δικαίωμα του αμετάθετου σε γονείς με τέκνα ΑμεΑ, δικαίωμα καθοριστικό για την ψυχική υγεία και ισορροπία των παιδιών.

Αναφέρει στην επιστολή της η μητέρα:

“Στρατιωτικός, ένα επάγγελμα εξ’ ορισμού συνυφασμένο με τις τακτικές μεταθέσεις και αλλαγή πόλεων κάθε λίγα χρόνια.

Ως σύζυγος στρατιωτικού άλλαξα με την σειρά μου αρκετές πόλεις μέσα σε μια 10ετια. Έκανα το πρώτο μου παιδάκι, μετά ήρθε το δεύτερο και όταν ήταν ακόμη ήταν πολύ μικρό κατάλαβα ότι είναι διαφορετικός. Διάγνωση Αυτισμός. Το σοκ , ο πόνος και απόγνωση που βιώνεις αρχικά δεν περιγράφεται εάν δεν το έχεις ζήσει. Και ερχόμαστε στο τώρα. Από τις ελάχιστες διευκολύνσεις που παρέχονται στους γονείς με τέκνα ΑΜΕΑ στις ένοπλες δυνάμεις είναι να το λεγόμενο αμετάθετο. Να υπηρετείς κατ’εξαιρέση στον τόπο επιθυμίας σου. Το οποίο ειδικά στα αυτιστικά παιδιά είναι σωτήριο. Είναι παιδιά που έχουν ανάγκη από σταθερό περιβάλλον απαραίτητο για την ψυχική τους ισορροπία.

Και τώρα έρχεται το ΥΠΕΘΑ να καταργήσει αυτό το κεκτημένο δικαίωμα μας. Γιατί κ. Υπουργέ και το λοιπό επιτελείο που θέλετε να περάσετε αυτό το νόμο έκτρωμα δεν μας κάνετε χάρη.

Τα άτομα με αναπηρία προστατεύονται από το σύνταγμα. Τα δικαιώματα του παιδιού προστατεύονται από νόμους τους κράτους. Και εσείς αυτήν την στιγμή όχι μόνο είστε ανάλγητοι απέναντι στα ΑΜΕΑ και στις οικογένειες μας αλλά είστε και αντισυνταγματικοί.

Είστε υποκριτές όταν λίγο καιρό πριν διατυμπανίζατε ότι θα πάρετε μέτρα για την ορατότητα των ατόμων με αναπηρία αλλά όχι μόνο δεν δίνετε αλλά μας στερείτε κιόλας. Ντρέπομαι για το τρόπο που αντιμετωπίζετε τα παιδιά μας , ως ενός κατώτερου θεού. Ένα είναι όμως σίγουρο. Δεν θα κάνουμε σπιθαμή πίσω στο να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας. Όσο  μας αγνοείτε τόσο πιο δυνατή θα γίνεται η φωνή μας. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να αποσύρετε το άρθρο 69. 

Σκούρα Μαρία, σύζυγος Στρατιωτικού, μητέρα ΑμεΑ”

Δείτε ακόμα...