Επίταξη-κοροϊδία από την κυβέρνηση

EUROKINISSI

Ενώ η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, και όχι μόνο, έχει φτάσει το σύστημα Υγείας σε οριακή κατάσταση, η κυβέρνηση αποφάσισε να επιτάξει δύο ιδιωτικά θεραπευτήρια και το προσωπικό τους και τους θέτει στη διάθεση της 4ης ΥΠΕ.

«Στο νομό Θεσσαλονίκης και μετά το πολύ επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο που δοκιμάζει τα όρια των νοσοκομείων όπως και του προσωπικού, κρίθηκε απαραίτητο να λειτουργήσουν απλές κλίνες COVID-19 και σε ιδιωτικά θεραπευτήρια» σημειώνει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα «παρακαλούσε» τους κλινικάρχες, στη βάση όσων νομοθέτησε για «εθελοντική» και χρυσοπληρωμένη συμμετοχή τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Εκείνοι με κριτήριο τα κέρδη τους αρνούνται να διαθέσουν κλίνες! Ακόμα και η επίταξη για την οποία κάνει λόγο, με βάση και την τελευταία τροπολογία, που ψήφισαν επίσης ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, συνιστά στην πραγματικότητα αγορά υπηρεσιών από το κράτος. Δεν αποτελεί δηλαδή πραγματική επίταξη, η οποία σημαίνει ότι το κράτος παίρνει υπό την ευθύνη του, εντάσσει στο σχεδιασμό του και αναλαμβάνει όλες τις υποδομές, τον εξοπλισμό και το προσωπικό τους, χωρίς αποζημίωση και μπόνους για τους κλινικάρχες.

ΚΚΕ: Επίταξη Τώρα

Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση με στην οποία χαρακτηρίζει αδιανόητη τη στάση της κυβέρνησης να συνεχίζει τη διαπραγμάτευση με τις ιδιωτικές κλινικές για το αν θα διαθέσουν κλίνες για ασθενείς με Covid και πόσες θα είναι αυτές.

Όπως τονίζει, η κυβέρνηση πρέπει χωρίς άλλη καθυστέρηση, χωρίς να περιμένει πια καμία “κατανόηση” από τους κλινικάρχες, «να επιτάξει τώρα όλες τους τις μονάδες και να τις εντάξει στο εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας»

Είναι αδιανόητο ακόμη και τώρα, λίγο πριν βουλιάξουν τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη, η κυβέρνηση να συνεχίζει τη διαπραγμάτευση με τους κλινικάρχες, στους οποίους έχει ήδη τάξει εκατομμύρια ευρώ και οι οποίοι ήδη κάνουν χρυσές bussiness, επειδή το ΕΣΥ αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα μη covid περιστατικά.

Η επιστολή της κυβέρνησης προς τις ιδιωτικές κλινικές είναι παραδοχή του εγκληματικού χαρακτήρα της πολιτικής της.

Έπρεπε ήδη να γνωρίζει πόσες κλίνες είναι διαθέσιμες στον ιδιωτικό τομέα. Έπρεπε ήδη να έχει σχέδιο για το πως θα ενταχθούν οι υπηρεσίες, ποιων μονάδων και με τι προσωπικό. Γι΄ αυτό έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να έχει επιτάξει, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αυτές τις επιχειρήσεις. Όμως, επέλεξε να τους αναγνωρίσει την ευκαιρία να αυξήσουν τα έσοδά τους, την ώρα που άνθρωποι έχαναν τη ζωή τους.

Αυτοί είναι λοιπόν οι “κοινωνικοί εταίροι”…. να τους χαίρονται. Ακόμα και τώρα σε μία τόσο κρίσιμη κατάσταση αυτοί οι καπιταλιστές αρνούνται να βοηθήσουν. Ας βγάλουν συμπεράσματα όσοι θεωρούν ότι αυτός που κερδοφορεί από τον πόνο και των ιδρώτα των άλλων μπορεί και να έχει “κοινωνικές ευαισθησίες”.

Χωρίς άλλη καθυστέρηση, χωρίς να περιμένει πια καμία “κατανόηση” από τους κλινικάρχες, η κυβέρνηση να επιτάξει τώρα όλες τους τις μονάδες και να τις εντάξει στο εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...