Επιθέσεις της «Χεζμπολλάχ» σε στρατιωτικές δομές στο Ισραήλ

Επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη πραγματοποιεί η «Χεζμπολλάχ», κατά ισραηλινών στρατιωτικών εγκαταστάσεων κατά μήκος των συνόρων με τον Λίβανο, ενώ η ισραηλινή πολεμική αεροπορία πραγματοποιεί επιδρομές σε θέσεις της λιβανέζικης οργάνωσης.

Η «Χεζμπολλάχ» ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο αρχηγείο της Βόρειας Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ στην πόλη Safed ως απάντηση στη δολοφονία του ανώτερου στελέχους της «Χεζμπολλάχ» Ουισάμ αλ Ταουίλ και του υπαρχηγού της Χαμάς.

Είναι η πρώτη φορά που το στρατόπεδο αυτό δέχεται επίθεση. Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε την επίθεση και ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρξαν θύματα ούτε υλικές ζημιές.

Παράλληλα, ισραηλινά αεροσκάφη απογειώθηκαν για να αναχαιτίσουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη που προέρχονταν από το Λίβανο. Η είσοδος των drones στον εναέριο χώρο του Ισραήλ ενεργοποίησε τις σειρήνες σε όλο το βόρειο τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, τα ισραηλινά μαχητικά επιτέθηκαν κατά της υποδομής της «Χεζμπολλάχ» στο χωριό Καφαρκέλα στο νότιο Λίβανο, από όπου εκτοξεύονταν τα drones.

Νωρίτερα, ένα αυτοκίνητο ανατινάχθηκε στον νότιο Λίβανο μετά από επίθεση που δέχθηκε από μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Al Jazeera», υπάρχουν τρεις νεκροί.

Η επίθεση έγινε στο χωριό Ghandouriyeh, το οποίο βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα του Λιβάνου με το Ισραήλ, όπου μαίνονται oι βομβαρδισμοί.

Υπενθυμίζεται ότι ένας διοικητής της «Χεζμπολλάχ» σκοτώθηκε σε παρόμοια επίθεση χθες Δευτέρα.

Πηγή: «Al Jazeera»

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...